Pousada Palacio de Estoi

Vandaag neem ik je mee voor een rondje paleiselijke indrukken! Ik heb je al eens eerder verteld over de pousadas in Portugal. Deze in Estoi is er één op ongeveer vijftien minuten rijden van Faro in de Algarve. Een absolute aanrader mocht je in de Algarve zijn! Het paleis is vrij toegankelijk om te bezichtigen. Je kunt je vergapen aan de luxe salons, prachtige azulejo panelen of buiten aan de weelderige tuinen. Een indruk door middel van Instagram foto’s vandaag!

Pousada Palacio de Estoi

Deze pousada werd gerealiseerd in het oude Palácio de Estoi. Het behoorde aanvankelijk toe aan morgado Francisco José Carvalhal e Vasconcelos, een edelman uit het koninklijk huis, die hier woonde. Het paleis werd eind achttiende eeuw gebouwd, in de hoogtijdagen van de barok. Dit is nog steeds terug te zien in de stijl van het gebouw.

Pousada Palacio de Estoi

Later, in 1893, werd het overgenomen door de toekomstige Burggraaf van Estoi, Francisco José da Silva, die een restauratie liet uitvoeren door architect Domingos da Silva Meira. De restauratie werd in april 1909 definitief afgerond en gevierd met een groot feest op 2 mei van datzelfde jaar. Na de dood van de Burggraaf van Estoi bleef het paleis in bezit van zijn familie tot 1987, toen het werd gekocht door de gemeente Faro. Het paleis bestaat uit een hoofdgebouw met tearooms en prachtige tuinen in Versailles stijl. De geometrische tuinen zijn een mix van Franse en Italiaanse stijl, versierd met beelden, sinaasappel- en palmbomen en natuurlijk het paleis in rococo-stijl, versierd met tegel panelen en glas in lood. Het zuidelijke paviljoen in de tuin is versierd met blauwe/witte tegels.

Pousada Palacio de Estoi

Mocht je hier ook willen overnachten, dan is het misschien handig om te weten dat de pousada beschikt over 63 kamers (45 tweepersoonskamers, 15 superior en 3 suites). Verder zijn er de volgende faciliteiten: een spa, een buitenzwembad voor volwassenen en kinderen, een restaurant, een bar en verschillende zalen voor vergaderingen. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, televisie, kabel-tv, een minibar, haardroger, kluisje en toegang tot internet. Overnachtingen in een pousada zijn wat duurder dan een overnachting in een “normaal” hotel.

Pousada Palacio de Estoi

Voor meer informatie:

Pousada do Palacio de Estoi
Rua S. Jose, Estoi
8005-465 Faro
Tel: (+351) 210 407 620
Reserveringen: (+351) 210 193 029
E-mail: recepcao.palacioestoi@pousadas.pt