Bijzonder Slapen: Quinta Santo Antonio

Op onze roadtrip door het noorden van Portugal overnachten we ook eenmaal in de Minho regio. Quinta Santo Antonio ligt aan de uitlopers van Peneda-Gerês, in het kleine en pittoreske dorpje Albergaria de Sá, tussen Monção en Melgaço. Het kijkt prachtig uit over de rivier de Minho, die tevens de natuurlijke grens met Spanje vormt. Zodra we ’s ochtends de ramen openen hebben we uitzicht op wijngaarden, heel veel herfstig groen en de Spaanse bergen.

Het weer zit niet echt mee… Als we eind van de middag aankomen zitten we net in een fikse bui. We houden het dus niet droog. Maar niets zo veranderlijk als het weer! Een half uur later breekt het zonnetje even door. Dan komen alle geuren en kleuren ineens tot leven!

Quinta Santo Antonio

Het hoofdgebouw, uit de 19de eeuw, bevindt zich in een boerderij en de agrarische bijgebouwen zijn omgebouwd tot appartementen. Het hoofdgebouw is zo gerestaureerd dat alle originele kenmerken behouden zijn gebleven, ditzelfde geldt voor de diverse rustieke bijgebouwen die op passende wijze zijn omgebouwd tot een zestal charmante appartementen. De appartementen hebben verschillende formaten. Wij verbleven in Casa do Padeiro. Daarnaast zijn er een huisje en een villa beschikbaar voor grotere groepen gasten.

Wat ook meteen opvalt is de rust. We modderen dan ook heerlijk wat aan tussen de buien door. Helaas is het geen weer voor een duik in het zwembad. Dus nemen we maar een kijkje in de wijngaard en genieten we volop van het geweldige uitzicht rondom. In ons appartement stond een tafel vol lekkers klaar, inclusief een fles wijn en een huisgemaakte cake. En voldoende om de volgende ochtend toch fijn mee te ontbijten (we hebben geen ontbijt bijgeboekt).

Quinta Santo Antonio

Voor het avondeten besluiten we naar Monção, op zo’n 15 minuten, te rijden. Na terugkomst trekken we ons met een glaasje wijn terug op de bank terwijl de regen tegen de ramen klettert. Het voelt echt als herfst! In de zomermaanden kun je er voor kiezen om heerlijk op je terras voor je appartement (of in de hangmat) te gaan zitten en van de fonkelende lichtjes op de bergen in de verte te genieten. Want ook ’s avonds is dat uitzicht de moeite van het aanschouwen waard!

De accommodatie heeft ook een gezamenlijke ruimte, met boeken, spelletjes en een pooltafel, waar je je eventueel kunt vermaken op minder zonnige dagen. Quinta Santo Antonio leent zich uitstekend als uitgangsbasis om de omliggende regio (minho) en zijn wijngaarden te ontdekken. Verder kom je er door de ligging helemaal tot rust, terwijl je met de auto zo in de bewoonde wereld bent (mocht je dat willen).

Quinta Santo Antonio

Wij kozen ervoor om buiten de deur te eten, maar de appartementen beschikken ook over een kitchenette/keukentje, dus zelf koken behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is er ook een (gezamenlijke) barbecue aanwezig.

Met zonsondergangen over de wijngaarden om U tegen te zeggen! En ook de volgende ochtend komt na regen toch ook nog (heel voorzichtig) wat zonneschijn. De uitzichten hier zijn werkelijk prachtig, ongeacht het weer! Voor de liefhebbers van rust en rustieke charme. Deze accommodatie is onderdeel van Solares de Portugal.

Neem voor meer informatie en/of boekingen een kijkje op de website of Booking.com.