Recheio de Sapateira

Eentje voor de liefhebbers van schaal- en schelpdieren: gevulde krab op Portugese wijze! Als je voor het eerst krab klaarmaakt, maak je dan vooral niet druk om de inhoud van het lijfje. Het oogt niet bepaald appetijtelijk, maar is oh zo lekker als je eenmaal weet wat je ermee moet. Dit recept helpt je aan een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten

20 gram witbrood (zonder korstjes)
1 gekookt eitje
paar augurkjes
scheut bier
theelepeltje mosterd
2 lepels mayonaise
snufje zwarte peper
tabasco naar smaak
1 grote krab met eitjes (de visboer kan je daarbij helpen), gekookt

Bereiding

Doe het brood samen met het eitje, de augurkjes (niet teveel, je kan altijd later nog meer toevoegen) in een keukenmachine en maal zo fijn mogelijk. Voeg dan het bier, de mosterd, de mayonaise en de tabasco toe en mix opnieuw. Voeg als laatste de eitjes (oranje) en de eetbare gedeeltes uit het lijf van de krab toe en mix een laatste keer. Zet de mix ongeveer 45 minuten tot een uur in de koelkast voor het serveren. Serveren met de (gekookte) krabbenpoten en geroosterd brood met boter om de ”saus” mee op te lepelen. Heerlijk!

Bom apetite!

Je kunt dit recept gebruiken voor zowel de sapateira als santola!

Sapateira