Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en heb je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Ik help je ieder jaar een stukje op weg door je te vertellen waar je moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje vlees is. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in Albufeira, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Meestal eten we gewoon thuis. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer uiteraard beter lukt dan de andere). Een aantal aanraders dus!

Let op: ze zijn in Portugal niet altijd zo van de gezellige aankleding. Vaak eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en dan staat er ook nog een tv aan! Maar lekker dat het eten is! Probeer dit te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap eens binnen daar waar je anders zo aan voorbij zou lopen.

A Cocheira

Het was alweer een aantal jaar geleden dat we hier waren geweest, dus hoog tijd dat we weer eens langs gingen. Aangezien het buiten het centrum van Albufera ligt, kom je hier standaard wat minder toeristen tegen. Het was nog heerlijk weer zodat we lekker buiten op het terras konden zitten. Er staan fijne Portugese gerechten op het menu.. Zowel Fernando als mijn schoonmoeder gingen voor een vleesgerecht, ik koos voor de dagverse pijlstaartinktvis.

* Caminho dos Brejos I, Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira

Brazza

Dit is een nieuw restaurant en ik las er goede dingen over, dus moesten we het een keertje proberen. Ook dit restaurant ligt niet in het centrum, dus een auto of taxi is gewenst. De specialiteit van het huis is gegrild vlees en hier kozen we dan ook beide voor. Voor mij een spies met rundvlees en garnalen, Fernando ging voor een spies van varkensvlees en chouriço (porco preto). We hebben heerlijk gegeten en komen zeker nog eens terug om een van de andere gerechten op het menu te proberen.

* Branqueira, 9041, Albufeira

O Cabaz da Praia

Hier waren we al talloze malen langsgelopen door de jaren heen, maar doordat het wat toeristisch oogt en er een propper (niet zo’n fan van…) voor de deur staat hadden we er nog nooit gegeten. Maar bij onze zoektocht naar een nieuw restaurant kwamen we dit jaar hier uit. Typische Portugese aankleding cq. verlichting, Oost-Europese bediening, lekker eten en een spectaculair uitzicht kwamen samen. Al met al dus ook een aanrader.

* Esplanada Dr. Frutuoso da Silva 7, Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira

Tasca D’Alkhaz

Nog zo’n verrassing. We hadden andere plannen, maar dat restaurant zat door persoonlijke omstandigheden dicht. Ook onze tweede keus was gesloten, dus besloten we dit restaurant te proberen. We kennen iemand die hier werkt en zijn broer had ons al eens gezegd dat je er lekker kon eten. Na drie dagen achter elkaar vis gegeten te hebben gingen we beide voor vlees. Heerlijk mals en (vooral Fernando’s keus) flinke porties. We komen ook hier zeker nog eens terug!

* R. 5 de Outubro n.37, Albufeira

De eerdere restaurant tips in Albufeira gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!