Lekkere Restaurants in Vila Nova de Milfontes

Op vakantie naar Portugal? Daar hoort heerlijk eten bij! Afgelopen vakantie hebben we fijn wat tijd doorgebracht aan de Costa Vicentina en in Vila Nova de Milfontes heb ik een aantal smakelijke adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar Portugal afreist en stap vooral ook eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Tasca do Celso

Een aanrader als je in Vila Nova de Milfontes bent. Een heerlijke Portugese menukaart vol smakelijke gerechten (keuzes, keuzes..). Zorg er wel voor dat je op tijd een tafeltje reserveert, anders vis je gegarandeerd achter het net. Ze zitten altijd vol, wat natuurlijk een goed teken is. Toen wij er waren zaten er zowel Portugezen als toeristen te dineren. Met een gezellige aankleding en fijne Portugese wijnen die er geschonken worden. Erg attente bediening.

R. dos Aviadores 34, Vila Nova de Milfontes

Pátio Alentejano

Ook hier is het aan te raden om vooraf te reserveren. En ook hier fijne Portugese gerechten op de kaart! Qua inrichting is het een klein beetje een Portuguese (vr)eetschuur, maar dan net iets gezelliger. Schuif aan en geniet van hetgeen de Portugese keuken te bieden heeft. Heerlijk en eerlijk, typisch Alentejo! Je kunt hier voor een schappelijk prijsje dineren.

R. Custódio Brás Pacheco 43, Vila Nova de Milfontes

Lekkere Restaurants in Vila Nova de Milfontes

A Tasca da Vila

De buitengrill overtuigde ons om hier te gaan eten. En dat was ook gelijk de reden dat we dit keer beide voor vlees gingen. Je kunt zowel binnen als buiten, op een soort overdekte veranda zitten. Ook weer erg Portugees, met papieren tafelkleedjes en al. Een stuk minder druk dan de vorige twee, dus hier kun je met een beetje geluk last-minute (zonder reservering) terecht. Al kan dat in de zomermaanden weleens anders zijn…

R. Custódio Brás Pacheco 35, Vila Nova de Milfontes

Lekkere Restaurants in Vila Nova de Milfontes

A Choupana

Om te beginnen ligt dit restaurant op een prachtige locatie! Op het strand, in een soort houten strand hut, na het eten loop je zo naar beneden en je staat met je voeten in het zand. De specialiteit is dan ook (weinig verrassend) vers gegrilde vis. Je zit hier beschut met vol zeezicht van je verse visje te genieten. Wij zaten er voor de lunch, maar ik kan me zo voorstellen dat het rond zonsondergang aardig spectaculair kan worden! Vakantiegevoel gegarandeerd!

* Praia do Farol, Vila Nova de Milfontes

Lekkere Restaurants in Vila Nova de Milfontes

Pão Café E Companhia

Een Padaria & Pastelaria: deze laatste is meer een plek voor het ontbijt of de lunch (of een kopje koffie met wat lekkers) en niet zozeer een restaurant voor ’s avonds. Maar wat een lokale heerlijkheden serveren ze hier! Achterin zit een kleine ‘mercearia’ waar je terecht kunt voor allerlei lokale lekkernijen als medronho, potjes jam en honing, olijfolie, etc. Aan de hoofdstraat, dus kan niet missen!

* R. Custódio Brás Pacheco 32, Vila Nova de Milfontes

Lekkere Restaurants in Vila Nova de Milfontes