Bijzonder slapen: Sapientia Boutique Hotel

In onze categorie bijzonder slapen komen allerlei verschillende opties voorbij. Zo sliep ik de laatste keer in een vervallen dorpje dat weer tot leven was gewekt. Dit keer neem ik jullie mee naar een nieuw geopend boutique hotel in Coimbra. Midden in het historische centrum op een steenworp afstand van de universiteit. Een oase van rust midden in de stad, net daar waar je het niet verwacht. Een aanrader!

Het hotel is begonnen door twee bevriende stellen. Samen hebben zij de panden gekocht en in drie jaar (!) geheel gerenoveerd tot wat het nu is. Het past/gaat volledig op in het straatbeeld en springt niet in het oog als een hotel. En als je eenmaal binnenstapt waan je je niet meer midden in een drukke stad. Een prima plek om tot rust te komen en tegelijkertijd een centrale uitvalsbasis. De bezienswaardigheden van Coimbra liggen binnen handbereik en ook de regio eromheen heeft veel te bieden.

Sapientia Boutique Hotel

Het hotel heeft 22 kamers, verdeeld over drie met elkaar verbonden gebouwen, die allemaal anders zijn ingericht. Allen staan ze echter in het teken van de Portugese literatuur en de culturele rijkdom en het erfgoed van de stad. Van dichters tot romanschrijvers en van klassieke auteurs tot postmodernisten. Ze zijn allen vertegenwoordigd in dit hotel. Of je nou in een studio slaapt, in de loft of in het appartement, je ziet ze overal op een andere manier terug. De basis van alle kamers is rustig en wit. Sommige hebben een heerlijk balkon met uitzicht op de patio.

Sapientia Boutique Hotel

In het restaurant van het hotel, Tasca das Tias Camellas, kun je heerlijk eten. Afhankelijk van je stemming en het weer kan dit binnen of relaxed buiten op de patio. Wij kozen er mede door het voortreffelijke weer voor om lekker buiten te gaan zitten. Open voor het publiek van 18.00 tot 22.00 uur en de rest van de dag, van 11.00 tot 18.00 uur, fungeert het als bar met snacks, salades en broodjes. Je kunt er loungen op de banken of kiezen voor een plekje in de zon of onder de grote boom. Ook hebben ze een dakterras dat in de late namiddag/avond wordt omgetoverd tot bar. Hier heb je een 360 graden uitzicht over de stad en rivier. Ideaal om onder het genot van een glaasje wijn te genieten van de zonsondergang!

Sapientia Boutique Hotel

Voor meer informatie, foto’s en boekingen over/van dit prachtplekje kijk je hier! Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.