Stappen in Albufeira

De eindexamens zitten erop en dus is het tijd om een feestje te bouwen op een plek met zon, strand en discotheken! In de top drie van bestemmingen voor examenreizen staat het Portugese Albufeira. Hier kan je kiezen uit een groot aantal bars, cafe’s, dancings, discotheken en clubs, om vervolgens overdag uit te brakken op het strand. Waar moet je zijn? Dat hangt er vanaf wat je leuk vindt. Misschien heb je iets aan deze tips voor een ultiem avondje stappen in Albufeira.

Oude centrum vs. Praia da Oura

Albufeira bestaat uit twee centra: het oude centrum van het vroegere vissersdorp en het nieuwere centrum van de wijk Praia da Oura. Beide veranderen ’s avonds en ’s nachts in bruisende uitgaanscentra (althans, in de zomermaanden…). Het oude centrum is over het algemeen het meest geliefd bij de Nederlanders. Het heeft meer sfeer en karakter. Praia da Oura is meer het terrein van de Engelsen, maar je vindt hier ook de grotere discotheken en luxe clubs. Kortom: je moet allebei gewoon proberen.

Oude centrum

Bloopers: dit Nederlandse feestcafé is al jarenlang een begrip in Albufeira. Iedere avond gaat het hier helemaal los.

Dominos, Twist, Classic, Vegas en meer: in de barstraat van Albufeira vind je een hoop danscafe’s op een rijtje die allemaal de laatste hits voor je draaien. Eerder op de avond is er vaak livemuziek en is het publiek nog wat gemengder qua leeftijd en nationaliteit.

Rock Café: wil je niet dansen op de laatste hits, maar is gitaarmuziek meer jouw ding? Op het centrale plein in Albufeira vind je in het Rock Café met iedere avond live muziek. Hier is het publiek over het algemeen ouder en Britser, maar het is absoluut eens iets anders.

Snoopy Bar: meer rock, alternatief, maar bijvoorbeeld ook reggae vind je in deze kleine bar bij het strand. De kans dat je hier Nederlanders tegenkomt is aanzienlijk kleiner, de kans dat je er Portugezen treft best groot.

Metz Bar: even uitrusten met een lekker drankje? Drink dan een cocktail in dit schattige barretje en maak een praatje met de ontzettend lieve eigenaar Lima. Je vindt het aan het Praça dos Pescadores bij het strand.

Praia da Oura

Wild and Company: deze enorme dancing heeft een interieur in westernstijl waar het vooral draait om entertainment. Er is altijd wel iets gaande, of het nu sexy danseressen zijn of met flessen jonglerende barmannen.

La Bamba Bar: dansen, dansen, dansen op de grootste hits. Als je daar van houdt moet je zeker hier naar toe. Je vindt het halverwege de zogenaamde strip

Libertos Club: zien en gezien worden, daar draait het om in deze chique lounge club. Trek je mooiste jurk en hakken aan en dompel je onder in de bijzondere sfeer.

Capitulo V: hier komen bijzonder weinig toeristen. Het is een chique club die eigenlijk alleen bij de locals bekend is. Het ligt prachtig met zicht op het Praia da Oura strand.

Kiss: ergens in het midden tussen Praia da Oura en het oude centrum ligt deze discotheek die al jarenlang meedraait. Wil je door totdat de zon alweer op is, dan is dit de plek voor jou.

Natuurlijk is er nog veel meer dan wat we hier voor je opsommen. Loop gewoon lekker rond en je vindt vanzelf iets leuks. Of ga met je touroperator mee op kroegentocht. Dit wordt meestal meerdere keren per week georganiseerd. Have fun en doe geen dingen die wij ook niet zouden doen 😉