Street Art in Vila Nova de Gaia

Niet alleen grote steden, zoals Lissabon en Porto, barsten van de street art. Geen lelijke en zinloze graffiti, maar ware kunstwerken gemaakt door belangrijke namen uit de wereld van de street art. Het zijn een soort cadeautjes die je gratis krijgt bij een wandeling door de stad. Ook tijdens onze wandeling door Vila Nova de Gaia kwamen we verschillende mooie werken tegen. Een klein overzicht van wat ik toevallig tegenkwam onderweg naar onze portproeverij.

Street art Vila Nova de Gaia | Saudades de Portugal

Vila Nova de Gaia staat bekend om de vele porthuizen. Deze muurschildering van Pastel, die op de vier zijden van een kleine toren is geschilderd, is te vinden op de heuvel waar veel van de grootste portlodges zich bevinden.

Street art Vila Nova de Gaia | Saudades de Portugal

In Vila Nova da Gaia, aan de Rua Dom Afonso III, vind je ook dit fantastische kunstwerk van de Portugese kunstenaar Bordalo II. Het konijn gemaakt van vuilnis bezet een straathoek op twee blokken van Mercado Gaia, tegenover de wijnmakerij Quinta Santa Eufemia

Street art Vila Nova de Gaia | Saudades de Portugal

Dit is een muurschildering van de Belgische stencilkunstenaar Jaune. Zijn werk is gebaseerd op de paradox tussen het zichtbare en het onzichtbare, met sanitaire werkers als hoofdrolspelers in zijn humoristische installaties en schilderijen.