Vakantie aan de Costa de Lisboa

Al plannen voor deze zomer? De Costa de Lisboa, oftewel de kust van Lissabon, is een enorm gevarieerde vakantiebestemming. Of je nu houdt van bakken op het strand, slenteren door een stad, golfen, surfen of paleizen en musea bezoeken: alles is hier binnen handbereik. Kijk mee naar de veelzijdigheid van de Costa de Lisboa.

Cascais en Estoril

Deze twee badplaatsen zijn een soort van aan elkaar gesmolten, maar hebben toch een onderscheidend karakter. Cascais is de pittoreskere van de twee. Vissersbootjes op het strand, romantische gebouwen en kleine restaurantjes. In Estoril gaat het er wat chiquer aan toe. Hier staat het Casino, liggen de golfbanen en de duurdere hotels.

Cascais

Sintra

Nog geen twintig kilometer van Cascais ligt het bergdorp Sintra, omgeven door prachtige paleizen en kastelen, gehuld in een mysterieuze sfeer. Je zou hier moeiteloos een week door kunnen brengen om alle bezienswaardigheden te bekijken. Heb je maar één dag? Kies dan voor het Palácio da Pena, de Quinta da Regaleira en het Palácio de Monserrate. Vergeet ook niet door de straatjes van het dorpje te slenteren.

Sintra

Cabo da Roca

Hoge kliffen en een ruwe zee vind je bij dit meest westelijke punt van het Europese vasteland, dat onderdeel uitmaakt van het natuurpark Parque Natural de Sintra-Cascais. Dit is een prachtig uitkijkpunt over de oceaan. Kitesurfen, surfen en andere watersporten beoefen je tussen deze kaap en Cascais. Bezoek ook, vlak voor Cascais, de dreigende “Boca do Inferno“.

Cabo da Roca

Lissabon

Deze bruisende stad mag je niet overslaan tijdens deze zonvakantie. Al was het maar om een avondje uit eten te gaan. Het is ongeveer dertig kilometer rijden vanaf Cascais, maar je kan ook met de trein. Ook hier geldt dat je er nooit genoeg tijd door kunt brengen, maar zorg dat je bij één dagje Lissabon de wijken Belém, Baixa en Alfama niet mist.

Costa de Lisboa