Vanaf het Dakterras: Op naar Nieuwe Avonturen!

Vorige maand schreven wij enigszins cryptisch over een verandering. En wat het aankondigen daarvan alleen al met zich mee kan brengen…! We hadden ook beloofd ter zijne tijd iets meer te vertellen over wat voor verandering er dan aan zit te komen… Vandaag is dat moment dan eindelijk daar.  Dus bij deze!

Eind oktober sluiten wij onze B&B! Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging! Wij hebben altijd met veel verve en liefde voor onze gasten gezorgd, maar nu breekt er een nieuw tijdperk aan. Eind oktober zwaaien we de laatste gasten uit, sluiten we de deuren van de B&B en gaat het ideeënboekje open. We hebben, sinds wij eind 2019 besloten om de B&B te sluiten, alle ideeën opgeschreven, met de bewuste gedachte om niet te snel te besluiten wat voor idee we gaan uitvoeren. Want, op het moment dat je dit definitief besluit, sluit je de ogen voor alles wat nog op je pad had kunnen komen.

De uitdaging zit hem in het feit dat je een zekerheid naast je neerlegt en bewust de onzekerheid opzoekt. Wij hebben eind dit jaar niet ineens magisch het volgende plan klaarliggen en er zal dus ook een spannende tijd aanbreken. Veel ideeën hebben nog uitwerking nodig en om dit te doen pitchen wij af en toe een aantal ideetjes bij vrienden en familie. Al snel merk je welk idee in de categorie ‘erg leuk, maar dit levert niks op’ geplaatst mag worden en welke ideeën in ieder geval verder uitgewerkt mogen worden.

Maar juist de laatste weken ontstaat er iets nieuws. Van verschillende kanten komen mensen naar ons toe met hún ideeën, omdat zij gehoord hebben dat onze quinta ‘beschikbaar’ komt of omdat ze aan ons dachten bij het uitwerken van hun eigen plannen. Dat is echt ontzettend leuk om te merken! Als wij bijvoorbeeld afgelopen april ons volgende plan al helemaal klaar hadden liggen, dan waren deze nieuwste kansen nooit op ons pad gekomen! Natuurlijk, het is af en toe moeilijk om zo’n grote mate van onzekerheid in je leven toe te laten, maar diep van binnen voelen wij dat dit goed gaat komen!

Wat als een paal boven water staat, is dat we op deze mooie plek blijven wonen. De logische vraag of wij onze quinta gaan verkopen of de B&B als geheel zullen verkopen kan dus eenvoudig worden beantwoord met ‘nee’. Ons doel is om het huis op een andere manier te gebruiken, het blijft natuurlijk een schitterende plek waarvan af en toe andere mensen moeten kunnen blijven genieten.

Het is dus een spannende tijd én een tijd waar we allebei ook erg van genieten! Jezelf opnieuw uitvinden is gewaagd en ook niet altijd meteen succesvol. Door jezelf af en toe een duw in een andere richting te geven denken wij dat wij hierdoor completere personen te worden en daarnaast hebben wij de illusie dat verandering ons jong houdt, haha! 😉

Kortom, we kijken uit naar deze nieuwe fase! Via deze maandelijkse blog en via onze eigen Facebookpagina, Instagram en website blijf je op de hoogte van onze nieuwe avonturen!