Vanaf het Dakterras: Vriendschap

We wonen bijna veertien jaar in het buitenland en realiseren steeds meer hoe belangrijk vrienden zijn. Wellicht is het extra belangrijk geworden door alle corona restricties en onzekerheden. Voor iedereen is het leven een beetje anders geworden en je hebt elkaar nodig voor steun en om af en toe de positieve kanten te blijven belichten.

We hebben inmiddels, naast onze vrienden in Nederland, een fijne groep vrienden in Portugal verzameld. Deze lieve mensen zorgden afgelopen zondag voor een hele mooie verrassing voor ons! Een klein afscheidsfeestje van onze B&B! Want zo hadden ze bedacht: als je afscheid neemt bij een normale baan van tien jaar, dan krijg je toch ook een feestje? Waarom dan niet bij het sluiten van een B&B? Daar moest even bij stil worden gestaan en op worden geproost.

We hadden helemaal niets door en waren allebei even sprakeloos toen zij in optocht door de tuin kwamen aanlopen. Was dit speciaal voor ons georganiseerd?! Zo’n gevoel is geweldig en hebben we nog niet vaak meegemaakt. We hoefden ook helemaal niets te doen, want aan alles was gedacht; hapjes en drankjes én afstand houden op het dakterras! We hadden geluk met het weer en hebben heerlijk geproost op de afgelopen tien seizoenen B&B!

Dit liet me achteraf opnieuw realiseren dat we vrienden enorm hard nodig hebben. Zeker nu er nauwelijks vliegverkeer is tussen Nederland en Portugal. Vrienden zijn nodig om te kletsen, te lachen, het eens én oneens te zijn, te discussiëren, elkaar te helpen én elkaar af en toe compleet te verrassen! We hebben vaak de neiging om ons terug te trekken op ons eilandje, want je bent samen als stel vertrokken uit Nederland en hebt je nieuwe leven met z’n tweeën opgebouwd en vormgegeven. Hierdoor voelt het soms alsof samen zijn al voldoende is en vergeet je bijna hoe belangrijk die vrienden zijn. Voor een bredere kijk op een bepaald onderwerp of gewoon een gezellig etentje met een glaasje!

Dus de moraal van dit verhaal is: koester je vriendschappen en trek in deze tijden vooral naar elkaar toe! Op gepaste afstand uiteraard. 🙂

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!