Comfortabel slapen: Vintage House Santa Catarina

Zoals vorige week beloofd laat ik vandaag een tweede appartement in de Bairro Alto zien waar je, naar mijn mening, heerlijk centraal kunt overnachten in Lissabon voor weinig geld. Het heet het Vintage House Santa Catarina. Ik sliep er vorig jaar zomer toen de mussen van het dak vielen en ik door mijn enkel was gegaan. Ideale omstandigheden om de trappen van de Bairro Alto op te zwoegen met je koffertje. Maar ach, het was het waard. Waar kan je beter slapen dan middenin de heerlijke sfeer van deze fantastische wijk?

Het Vintage House Santa Catarina is een klein huisje dat aan de westkant van de wijk Bairro Alto ligt. Ideaal voor als je te voet naar de bars en restaurants van de Bairro Alto of Cais do Sodré wilt wandelen. Niet handig voor mensen die slecht ter been zijn, want in de straatjes rondom is het niets dan trappen op en af. Het buurtje is gemoedelijk. Jonge en oude inwoners zitten op stoeltjes voor hun huizen in de schaduw en ’s avonds wordt hier en daar een barbecue aangestoken of zelfs een dansje gewaagd!

Het appartement ligt aan een soort binnenplaatsje waaraan meerdere huisjes staan (die gewoon bewoond worden). We worden bij aankomst opgevangen door een sympathieke jongen die ons uitlegt hoe alles werkt. Zo ligt er een boek waarin voormalige gasten hun tips over Lissabon kunnen achterlaten voor nieuwe gasten. Leuk idee en er staan goeie tips in. We rekenen contant met hem af en spreken af de sleutel achter te laten als we weer weggaan.

Er komt de hele dag geen zonnestraal het huis binnen, dus het blijft heerlijk koel. Dat betekent echter ook dat het misschien een beetje donker aandoet. Wil je graag veel ruimte, dan moet je niet hier zijn, maar piepklein is het evenmin. De woonkamer en keuken zijn één ruimte. In de keuken vind je alle apparaten die je nodig zou kunnen hebben. Daarnaast is er een slaapkamer en een badkamer. Het vintage deel komt terug in de oude televisie die in de slaapkamer tot nachtkastje is omgebouwd. Het Wi-Fi werkt uitstekend en warm water is ook geen probleem.

Als je van plan bent veel tijd in het appartement door te brengen zou ik dit huisje niet direct adviseren, omdat het toch wat donker is. Dan kan je beter naar het appartement van vorige week kijken. Maar als je koel wilt slapen, midden tussen de locals wilt logeren in een typische wijk van Lissabon en niet veel wilt betalen dan is dit een grote aanrader!

Meer info of reserveren kan hier.