Wandelen in het oosten van de Alentejo

De meeste Portugalliefhebbers zullen wel bekend zijn met de Rota Vicentina. Dat is een wandelroute langs de westkust van Zuid-Portugal.  Maar wist je dat er langs het Alqueva stuwmeer in het oosten ook hele mooie wandelroutes zijn uitgezet? Onder de naam TransAlentejo Guide vind je elf wandelroutes rond het Alqueva stuwmeer en de Guadiana rivier in het oosten van de Alentejo!

De Alentejo staat bekend als de droogste regio van Portugal, maar dat betekent niet dat er geen water te vinden is. Zeker in het oosten, langs de grens met Spanje, zorgen de Guadiana rivier en het enorme Alqueva stuwmeer voor prachtige blauwe accenten in het landschap. Heerlijk dat er nu wandelroutes zijn uitgezet om dit gebied op je gemak te ontdekken! De video van deze zondag geeft je alvast een voorproefje.

Wil je meer weten over deze regio? Lees dan ook over de autoroute die ik er twee jaar geleden reed. Of ontdek waarom dit de perfecte bestemming is om prachtige sterrenhemels te zien. Meer over het prachtige dorpje Monsaraz, gelegen aan de noordkant van het stuwmeer, vind je hier. De routes kan je downloaden op de website van Visit Alentejo.