Watersporten op de Azoren

Een vakantie naar de Azoren staat garant voor aangename temperaturen, prachtige landschappen en historische steden. Maar er is nog veel meer. Bijvoorbeeld kajakken of het hippe SUP paddling. Ik ben fan van allerlei water gerelateerde activiteiten: raften, canyoning, kajakken, snorkelen, paddleboarden, etc. Op de Azoren heb je hiervoor vele mogelijkheden, dus deze eilanden zijn duidelijk the place to be. Houd je ook van deze sporten? Lees dan verder!

Paddling

De Azoren hebben veel mogelijkheden voor SUP Paddling, oftewel Stand Up Paddling, waarbij je staand op een soort surfplankachtige, je met een peddel voortbeweegt over het water. Dit kan op de groene kratermeren als je jezelf wilt omringen met prachtige natuur. Op São Miguel kun je bijvoorbeeld de twee grootste kratermeren bevaren: Furnas en Sete Cidades. Je kunt tot aan de zijdes van de krater varen, pas alleen op voor die stukken van de krater waar het water nog kookt! Als het je vooral om de sportieve uitdaging gaat, dan kun je zelfs op de golven van de Atlantische Oceaan “suppen”. Afhankelijk van je niveau krijg je een locatie voorgesteld. Klik hier voor meer info.

Canyoning

Bij canyoning trek je door de kloof van een rivier door te zwemmen, lopen, abseilen en wat dan ook maar nodig is. Het vulkanische landschap met veel water van de Azoren leent zich hier goed voor. Let op: doe dit wel met professionals! De paden door de kloven zijn nog niet overal even goed verkend en dus is er alleen op uittrekken gevaarlijk. Op het eiland Terceira kun je bijvoorbeeld hier informeren.

Coasteering

Wil je niet de binnenmeren, maar het water van de Atlantische Oceaan verkennen? Dan kun je kiezen voor coasteering, waarbij je al klimmend, zwemmend, snorkelend, van kliffen af springend op ontdekkingstocht gaat. Het klinkt spannend, maar je hoeft hierin geen ervaring te hebben. São Miguel is een eiland waar deze sport aan de zuidkust van het eiland wordt aangeboden. Klik hier.

Kajakken

Liever ietsje rustiger op pad met een kajak? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden voor op zowel de kratermeren als in de Atlantische Oceaan. Dobberen op Sete Cidades in São Miguel (klik hier), of langs de rotspartijen van de kust van São Jorge (zie hier).

Wat je ook doet, neem vooral een, waterdichte, camera mee op je tripje! Terwijl je heerlijk rond dobbert kun je spectaculaire foto’s maken vanuit een ander perspectief dan je gewend bent. Vanaf het midden van een kratermeer of van onder een waterval naar boven bijvoorbeeld. De prachtige natuur helpt je zeker een handje!