Wijnbars in Porto

Een van de vele genoegens in Portugal is toch wel wijntjes drinken! Want wat hebben ze een heerlijke wijnen in Portugal. Helaas zijn ze in Nederland nog niet heel bekend, maar langzaamaan zie je ze steeds meer/vaker verschijnen. Ook tijdens een citytrip is dit natuurlijk een leuk tijdverdrijf. Gezellig samen borrelen in een wijnbar is iets waar wij in elk geval erg blij van worden! Daarom vandaag wijnbars in Porto!

Dus zette ik vorige week een aantal fijne plekjes in Lissabon voor je op een rij. En vandaag volgt Porto! Want ook daar komt de wijnliefhebber (niet alleen de Portliefhebber) prima aan zijn trekken. ? Klik op de naam van de wijnbar voor meer informatie.

La Bohème

Deze wijnbar zit in het uitgaansgebied in Baixa. Binnen heeft de bar een  strakke, moderne (houten) inrichting die onder architectuur is ingericht. Je vindt er drie verdiepingen vol knusse zitjes. Naast een uitgebreide wijnlijst hebben ze ook verschillende petiscos voor bij je wijntje(s). Dagelijks geopend tot 02:00 en op vrijdag en zaterdag tot 04:00 uur. Maandag gesloten.

* R. da Galeria de Paris 40, Porto

Wine Quay Bar

Dit fijne plekje kwam ik tegen op Instagram. Een klein wijnbarretje met uitzicht over de Douro. Het zit in Ribeira, op de eerste verdieping, aan de balustrade. Wij moesten helaas binnen zitten aangezien het met bakken uit de lucht kwam. Maar daarom niet minder leuk! Dagelijks geopend tot 23:00 uur. Gesloten op zondag.

* Muro dos Bacalhoeiros Nº 111 e 112, Porto

Wijnbars in Porto | Saudades de Portugal

Capela Incomum

De naam betekent “ongewone kapel”. Deze wijnbar bevindt zich namelijk in een kapel, dus dat is inderdaad lichtelijk ongewoon. Het oude altaar zit er nog in. Maar daar houdt het wel op. Wijn is tegenwoordig wat de klok slaat! Ideaal voor een rustig, romantisch avondje uit. Twee verdiepingen om samen te genieten van je wijn en kaas- of charcuterie plankje. Geopend tot 00:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur. Gesloten op zondag.

Travessa do Carregal 77, Porto

Bacchus Vini

Deze wijnbar vond in de Rua da Lada, waar een leuk, klein terras een prachtig uitzicht biedt over de rivier en de Dom Luis I brug. Hier hebben ze verschillende wijnen, port en proeverijen voor elk budget, met een korte uitleg per glas. Gewoon met een glas op het terras of iets uitgebreider genieten. Een lekker kaasplankje erbij en je zit gebakken, heerlijk aan de rivier mensen kijken! Dagelijks geopend tot 23:00 uur. Gesloten op woensdag.

* R. da Lada 14, Porto

Prova

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je de verschillende wijnregio’s van Portugal ‘proeven’. Wijn per glas, per fles of als onderdeel van een tasting, het kan hier allemaal. De eigenaar (Diogo) kan je op verschillende manieren helpen door verschillende wijnen uit verschillende regio’s te selecteren. Hij legt de fijnere nuances van Portugese wijn uit in deze chique bar met stenen muren. Verder serveren ze ook een aantal snacks die prima bij de wijnen passen, gewoonlijk een regionale kaas en/of gerookt vlees. Prova heeft wijnen voor elke portemonnee. Dagelijks geopend tot 01:00uur. Gesloten op dinsdag.

* Rua Ferreira Borges 86, Porto

Vinum

Aan de overkant van de rivier vind je deze wijnbar na een goede wandeling. Eigenlijk ligt hij dus in Vila Nova de Gaia, met een prachtig uitzicht op de Douro en Porto. Onderdeel van Vinum Restaurant en Graham’s Port. Neem plaats op het terras (met uitzicht) en geniet van je wijn en petiscos. Dit is er niet eentje waar je toevallig langs zult lopen, dus plan je bezoek van tevoren in. Dagelijks geopend tot 00:00 uur.

* Rua do Agro 141, Vila Nova de Gaia

Wijnbars in Porto | Saudades de Portugal

All in Porto

Wijnbar/cadeauwinkel. Door deze combinatie hangt er een iets informele/huiselijke sfeer. Tafeltjes van wijnkratten en muurschilderingen maken het plaatje af. Geniet van je wijn, snuffel tussen de leuke Portugese spulletjes en bestel nog wat lekkere hapjes om de ervaring compleet te maken. Gezellig! Dagelijks geopend tot 23:00 uur.

* R. Arquitecto Nicolau Nasoni 17, Porto

Wijnbars in Porto | Saudades de Portugal

Vergeet als je in Porto bent ook zeker niet om een portproeverij te doen! Dit kan bij een van de vele portkelders in Vila Nova de Gaia of in een wijnbar.