Ik vind het altijd leuk om voor Pasen een typisch, uiteraard Portugees, paasbrood te bakken. Deze Folar de Maçã & Amêndoa stond al langer op mijn lijstje, dus dit jaar bak ik speciaal voor de paasdagen (in navolging van de eerdere recepten) dit super smakelijke Portugese paasbrood. Lekker met appel en amandelen erdoor, voor de nodige variatie. Daarnaast staat hij natuurlijk hartstikke leuk op tafel bij de paasbrunch!
Traditioneel wordt de folar op Paaszondag aan petekinderen aangeboden als symbool van liefde. Volgens de legende ontstond de folar en de traditie die daarbij hoort, tijdens een geschil tussen aanbidders van hetzelfde meisje. De ongeduldige aanbidders besloten dat het meisje tot Paaszondag de tijd had om te beslissen met wie ze wilde trouwen.

Naast de traditionele Folar de Páscoa zijn er meerdere zoete varianten. Ook de Bola Doce Mirandesa wordt in Portugal voornamelijk rond Pasen gegeten. Daarnaast bestaan er ook hartige folares gevuld met vlees, worst en gerookt vlees. Deze varianten zijn typischer voor het noorden van het land. Ik zal daar binnenkort ook eens een lekker recept voor delen!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!


























