Lekkere Restaurants in de Algarve

Lekkere Restaurants Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het…

Lees verder

Het Sprookje van de Alentejo

Het Sprookje van de Alentejo

We hebben ons de afgelopen maanden mogen laven aan de verschillende druivenrassen van Portugal. Althans, aan een kleine selectie van deze druivenrassen. Dan lijkt het mij nu een goed moment om een aantal wijnregio’s te behandelen. En gaandeweg nog een paar druifjes van stal te halen – ik kan het niet laten – dan breiden…

Lees verder

Recept: Pão de Ló de Chocolate

Pão de Ló de Chocolate

Het is intussen alweer even geleden, maar wij aten ooit een goddelijk lekkere pão de ló de chocolate tijdens een festival in de Algarve. Pão de ló is een luchtige en bij voorkeur vochtige eiercake. Na mijn recept voor de gewone pão de ló had ik beloofd ook nog eens het recept voor de chocolade variant te delen….

Lees verder

Quinta dos Santos

Afgelopen november kon je hier lezen over de mogelijkheden qua wijnproeverijen in de Algarve. Ook kondigde ik toen aan dat wij tijdens ons jaarlijkse bezoek aan deze regio drie verschillende quintas hadden bezocht voor zo’n proeverij. Meer informatie over deze individuele wijnboerderijen zou volgen. Vandaag de derde en laatst bezochte wijnboerderij: Quinta dos Santos in…

Lees verder

Recept: Bife à Cervejeira

Bife à Cervejeira

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen zijn ze in Portugal dol op hun stukje vlees (of vis). En als je Saudades de Portugal al wat langer volgt weet je ook dat de Portugese keuken een simpele, maar smakelijke keuken is. Simpel als in stevige gerechten met weinig overbodige liflafjes. Deze week maken we Bife à Cervejeira,…

Lees verder

De Route van de Historische Cafés

Route van de Historische Cafés

Rondneuzend op Facebook stuitte ik op de pagina “Rota dos Cafés com Historia“, oftewel de route van de cafés met geschiedenis. Je snapt het al, dit betekent een aanvulling op mijn bucket list. Of ze nou heel mooi zijn, of er gewoon een goed verhaal over te vertellen is, altijd goed om een reden te…

Lees verder

Recept: Crepes de Bacalhau

Crepes de Bacalhau

Volgende week, de negentiende, is het blijkbaar nationale pannenkoeken dag in Nederland. Dus leek het me leuk het bacalhau recept van deze maand daar mooi op aan te laten sluiten! We maken deze vrijdag dus crepes de bacalhau, oftewel pannenkoekjes met klipvisvulling. Voor een smakelijke Portugese twist op tafel komende week. Als je zelf aan…

Lees verder

Quinta dos Sentidos

Quinta dos Sentidos

Alweer een tijdje terug kon je hier lezen over de mogelijkheden qua wijnproeverijen in de Algarve. Ook kondigde ik toen aan dat wij tijdens ons jaarlijkse bezoek aan deze regio drie verschillende quintas hadden bezocht voor zo’n proeverij. Meer informatie over deze individuele wijnboerderijen zou volgen. Vandaag de tweede van de bezochte: Quinta dos Sentidos….

Lees verder

Recept: Encharcada Alentejana

Encharcada Alentejana

Encharcada Alentejana valt onder de noemer doçaria conventual. Oorspronkelijk komt het van de nonnen uit het Convento de Sta. Clara in Évora. Het is een nagerecht met vaak een licht knapperig bovenlaagje. In de Alentejo vind je in verschillende dorpjes een variant hierop, met hier en daar kleine aanpassingen. Ik ben het tot nu toe…

Lees verder

Santa Maria Madalena

Santa Maria Madalena

Ik denk heel herkenbaar voor de meeste mensen: je loopt in Portugal een willekeurige pastelaria binnen en eenmaal binnen word je overweldigd door een absurd grote keus aan smakelijke taartjes en gebakjes. Je enige probleem op dat moment is beslissen welke je dit keer eens bij je koffie wilt proberen. Keuzes, keuzes… Maar stel je…

Lees verder

Het is Wit en Komt uit Portugal

Het is Wit en Komt uit Portugal

Deel twee van het tweeluik Portugese Druivenrassen – mocht je deel 1 hebben gemist. Afgelopen weken waren wederom druk en hectisch met online wijnproeverijen en andere activiteiten, het blijft een rare tijd waar we momenteel in leven. Dit is dan ook de eerste blog, waar ik al drie weken lang de eerste hand aan leg….

Lees verder

Recept: Berbigão de Cebolada

Berbigão de Cebolada

In Portugal zul je regelmatig een gerecht ‘de cebolada‘ tegenkomen op de menukaart. Dit betekent zoveel als ‘met ui’, veel ui. Dat kan bijvoorbeeld een lever-, een vis- of een bacalhaugerecht zijn. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, want wat smaakt er nou niet goed met ui?! Vandaag maken we lekkere Berbigão de…

Lees verder

Recept: Carne de Porco à Setubalense

Carne de Porco à Setubalense

De bekendste variant van dit gerecht is toch wel de ‘Carne de Porco à Alentejana‘. Gevolgd door de ‘Carne de Porco à Portuguesa‘. Maar ook Setúbal heeft een ‘eigen’ recept. Deze Carne de Porco à Setubalense draait net als de versie uit de Alentejo om een combinatie van vlees en vis/zeevruchten. Maar de basis voor…

Lees verder

Lekkere Restaurants in Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en heb je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Ik help je ieder jaar een stukje op weg door je te vertellen waar je moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!