Recept: Marmelada

Marmelada

Deze week een recept dat perfect aansluit op een ander recept: de queijo fresco. Veel Portugezen eten deze namelijk samen met marmelada. Aangezien de kaas vrij neutraal van smaak is, gaat dit prima samen met de zoetzure smaak van deze kweeperenjam. In Portugal zie je de marmelada wel eens bij een ontbijtbuffet liggen, maar dan in blokjes. Misschien…

Lees verder

Recept: Doce de Tomate

Doce de Tomate

De tomaat is een vrucht, maar wordt voornamelijk als groente gegeten. Dit geldt eigenlijk in de meeste landen. Maar in Portugal wordt hij daarnaast ook gebruikt om iets zoets mee te maken. Jawel, tomatenjam. Zelf gruwel ik van alles waar tomaten aan te pas komen, maar de (schoon)familie lust er wel pap van! Ook de…

Lees verder

Recept: Doce de Gila

Doce de Gila

Heb je in Portugal wel eens iets zoets uit een pastelaria gegeten waar doorzichtige sliertjes in zaten? Dat was dan waarschijnlijk vijgenbladpompoen. Je vindt het in veel Portugese zoetigheden, taarten en toetjes. Vandaag geven we je een recept om er zelf mee aan de slag te gaan. We maken er doce de gila mee. Een soort gelei die je als…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!