Recept: Salada de Ovas

Salada de Ovas

Wat mij betreft niet direct het meest aantrekkelijke (linksom of rechtsom) bord eten, maar Fernando smult ervan. Salada de Ovas is gekookte viseieren salade. Klinkt appetijtelijk, toch? Ze koken de kuit en snijden er plakken van. Hiermee maken ze een simpele salade met ui en paprika. Soms voegt men er nog gekookte aardappels of bonen…

Lees verder

Recept: Salada de Búzios

Salada de Búzios

De basis voor deze salada de búzios zijn wulken; zeeslakken met een stevige schelp. In Portugal worden ze vaak geserveerd in marisqueiras (zeevruchten restaurants). Fernando is er gek op en bestelt ze dan ook graag. Maar naast zo uit de schelp eten kun je ze dus ook prima gebruiken om een lekkere salade mee te…

Lees verder

Recept: Paté de Delícias do Mar

Paté de Delícias do Mar

Een lekkere frisse salade voor op een broodje, stokbroodje of toastje. Ideaal met deze zomerse (lees tropische) temperaturen! Niks mis met een zelfgemaakte tonijn- of zalmsalade, maar heb je wel eens gedacht aan een salade met als basis surimi? In Portugal zie je dit met enige regelmaat voorbij komen en soms krijg je zelfs een…

Lees verder

Recept: Salada de Tomate

Salada de Tomate

Tijd voor een lekkere salade voor bij de Portugese barbecue! Appeltje eitje, of in dit geval tomaatje uitje. Super simpel en heerlijk fris (zeggen ze, ik lust geen tomaat…). Favoriet bij Portugese vrienden en de schoonfamilie. De Hollandse tomaten zijn de Portugese tomaten niet, dus helemaal hetzelfde zal het niet zijn. Kies daarom gewoon je…

Lees verder

Recept: Salada de Polvo

Salada de Polvo

Met rond Pasen de eerste echte warmtedagen achter de rug lijkt de lente nu fijn dichtbij te komen. Daarom vandaag een heerlijk zomers recept voor Portugese inktvissalade. Het eten van inktvis (octopus) is niet zo gebruikelijk in Nederland, maar geloof me, het is erg lekker! Deze ‘salada de polvo’ is slechts één voorbeeld van de…

Lees verder

Recept: Salada de Bacalhau

Salada de Bacalhau

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder