Recept: Camarão Frito com Cerveja

Camarões Fritos com Cerveja

Garnalen, altijd een feestje! Want wat is er nou lekkerder dan een groot bord vol van die heerlijke schaaldieren?! Eerder deelde ik al eens een recept voor camarão frito en vandaag maken we daar een variant op. En wel camarão frito com cerveja, oftewel met bier! Zo krijgt je gerecht net even een ander tintje/sausje….

Lees verder

Recept: Mexilhões à Portuguesa

Mexilhões à Portuguesa

Wie kent ze niet, de Zeeuwse mosselen?! Maar ook in Portugal eten ze mosselen. Al maken ze ze daar natuurlijk wel iets anders klaar. Ik realiseerde me pas geleden dat ik nog niet eerder een recept met mexilhões had gedeeld, dus het werd hoog tijd. Mijn favoriet onder de schelpdieren zijn de amêijoas, dus die kwamen…

Lees verder

Recept: Caril de Polvo

Caril de Polvo

Caril is het Portugese woord voor curry. Het is dus een recept voor een soort octopus curry. Misschien wat onverwachts, maar curry is geheel niet ongebruikelijk in de Portugese keuken en dat heeft alles te maken met het koloniale verleden. De Indiase deelstaat Goa hoorde lange tijd tot het Portugese koninkrijk, evenals de regio Daman…

Lees verder

Recept: Berbigão de Cebolada

Berbigão de Cebolada

In Portugal zul je regelmatig een gerecht ‘de cebolada‘ tegenkomen op de menukaart. Dit betekent zoveel als ‘met ui’, veel ui. Dat kan bijvoorbeeld een lever-, een vis- of een bacalhaugerecht zijn. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, want wat smaakt er nou niet goed met ui?! Vandaag maken we lekkere Berbigão de…

Lees verder

Recept: Camarão Frito

Camarão Frito

Een schaal vol heerlijke garnalen. Zo simpel om zelf te maken, dat ik er eigenlijk nooit eerder aan heb gedacht om het recept te delen. Je komt ze regelmatig tegen op de kaart in Portugal. Je bestelt de garnalen dan meestal op gewicht, dus de prijs die vermeld staat is per kilo. Wij eten dit…

Lees verder

Recept: Bifes de Atum à Algarvia

Bifes de Atum à Algarvia

Elke regio in Portugal heeft van die gerechten die je daar vaak tegenkomt op de kaart. Vaak is dit in de typische tasca’s het geval. Hier vind en eet je het echte Portuguese eten. Dit gerecht is er eentje uit de Algarve, zoals de naam al verraad. Tonijnsteaks klaargemaakt op Algarvse (wat een raar woord)…

Lees verder

Recept: Lulas Grelhadas

Lulas Grelhadas

Eerst even een stukje taalkundige achtergrond. Op de Portugese menukaart vind je verschillende soorten inktvis. Polvo is octopus, lulas zijn pijlinktvissen en chocos zijn zeekatten of sepia’s. Al deze soorten kun je op de barbecue leggen, maar ik kies in dit recept voor de pijlinktvis. Deze kun je bij de visboer of toko krijgen. De visboer heeft ze soms zelfs…

Lees verder

Recept: Corvina no Forno com Batatas

Corvina no Forno

Een lekker ovenrecept met de zwarte ombervis (ook wel zeeraaf genoemd), een baarsachtige. Niet een hele bekende vissoort in Nederland, maar in Portugal zie je hem stukken vaker op de markt en/of het menu en is hij gemakkelijk te verkrijgen. Hier kan de visboer hem wellicht voor je bestellen. Super simpel en smakelijk. Ingrediënten 1…

Lees verder

Recept: Estufado de Lulas com Camarão

Estufado de Lulas com Camarão

Ik vond het weer eens tijd voor een lekker recept met inktvis. Pijlinktvis dit keer. En aangezien het (soort van) winter is koos ik voor een stoofpotje. Al kun je dit gerecht prima het hele jaar door eten! Dit soort gerechten smaken sowieso een beetje naar zomer door de zeevruchten die erin zitten. Wederom niet…

Lees verder

Recept: Choco Frito à Setubalense

Choco Frito à Setubalense

Dit smaakt voor mij naar zomer, vakantie en relaxen! En daar kunnen we op dit moment allemaal wel een vleugje van gebruiken. Op een terrasje, in de zon, glaasje vinho verde erbij en ik ben happy. Oorspronkelijk is het een petisco, maar als je geluk hebt staat het ook wel eens als voor- of zelfs…

Lees verder

Barbecue tijd: Lulas Grelhadas

Lulas Grelhadas | Saudades de Portugal

Loopt bij jou ook het water in de mond bij het zien van deze foto?! Vandaag het op een na laatste barbecue recept van deze zomer, gegrilde inktvisjes. Niks lekkerder dan je inktvis op de barbecue gooien, het krijgt dan een smaak die ongeëvenaard is. Met van die heerlijke knapperige tentakels! En weet je wat,…

Lees verder

Barbecue tijd: Sardinhas Grelhadas

Sardinhas Grelhadas | Saudades de Portugal

Het is (bijna) zomer in Nederland, tijd om de barbecue af te stoffen! Misschien heb je hem net als ons al enkele malen gebruikt dit jaar, wie weet. Ik geef je de komende weken in elk geval een aantal heerlijke Portugese barbecue suggesties! Alles komt voorbij voor een volledige maaltijd. We trappen af met de…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!