Recept: Gaspacho de Bacalhau

Gaspacho de Bacalhau

Het zomerse weer kwam deze week toch nog even zijn gezicht laten zien! Dus op de valreep nog gauw een licht en makkelijk bacalhau gerecht. Het is een heerlijk fris soepje met bacalhau geworden, ideaal voor op een warme nazomerdag! Net een tikkie anders dan het eerdere gaspacho gerecht dat ik al eens deelde, fijn…

Lees verder

Recept: Migas de Bacalhau com Ovos Escalfados

Migas de Bacalhau com Ovos Escalfados

Migas worden meestal gemaakt van overgebleven brood. In de Alentejo gebruiken ze Pão Alentejano voor dit gerecht en in de Beira regio Broa de Milho (maïsbrood). Je kunt migas op vele manieren klaarmaken, maar er zit altijd knoflook en olijfolie in. Eigenlijk kun je er net zoveel kanten mee op als met bacalhau. Vandaag voegen we ze samen tot één…

Lees verder

Recept: Bacalhau à Portuguesa

Bacalhau à Portuguesa

Het is weer tijd voor het maandelijkse klipvis recept! Vandaag maken we Bacalhau à Portuguesa, klipvis op Portugese wijze. Veel Portugeser dan dit wordt het dus niet! Naast de bacalhau zal je zien dat er veel van de gebruikelijke ingrediënten worden gecombineerd met de vis om tot een smakelijk gerecht te komen. Al bereiden ze…

Lees verder

Recept: Coxinhas de Bacalhau

Coxinhas de Bacalhau

Eerder deelde ik al eens een recept voor coxinhas met eend. Vandaag maken we dit hartig hapje met bacalhau. Coxinhas zijn kort gezegd een soort van luxe gevulde aardappelkroketjes. Het is een van oorsprong Braziliaans hapje, maar je ziet ze in elke pastelaria in Portugal. De variant die je daar het meest ziet is de…

Lees verder

Recept: Miniquiche de Alho-Poró e Bacalhau

Miniquiche de Alho-Poró e Bacalhau

Het 1750ste artikel op Saudades de Portugal! En daar ben ik eigenlijk best een beetje trots op. Als je het zo ziet staan lijkt het namelijk aardig wat. Kleine persoonlijke mijlpalen zijn dit toch voor mij. Toevallig is het ook nog eens een bacalhau recept, dus hoe Portugees wil je het hebben?! We maken er…

Lees verder

Recept: Bochechas de Bacalhau com Berbigão

Bochechas de Bacalhau com Berbigão

Wist je dat van de meeste vlees- en vissoorten de wangetjes het lekkerste, meest zachte en malse deel zijn?! Eerder deelde ik al eens een smakelijk recept voor varkenswangetjes, maar ook de wangetjes van de bacalhau zijn een ware traktatie. In dit recept combineren we ze met kokkels voor een extra lekker maaltje. Dit zijn…

Lees verder

Recept: Crepes de Bacalhau

Crepes de Bacalhau

Volgende week, de negentiende, is het blijkbaar nationale pannenkoeken dag in Nederland. Dus leek het me leuk het bacalhau recept van deze maand daar mooi op aan te laten sluiten! We maken deze vrijdag dus crepes de bacalhau, oftewel pannenkoekjes met klipvisvulling. Voor een smakelijke Portugese twist op tafel komende week. Als je zelf aan…

Lees verder

Recept: Açorda de Grão com Bacalhau

Açorda de Grão com Bacalhau

Açorda is een soort Portugese broodsoep die vaak gemaakt wordt met vis en dan vooral bacalhau. Dit keer voegen we er wat extra groente aan toe in de vorm van kikkererwten, die ze in Portugal ook graag eten en die heel goed samengaan met de klipvis. We maken Açorda de Grão com Bacalhau. Bacalhau, in…

Lees verder

Recept: Croquetes de Bacalhau e Chouriço

Croquetes de Bacalhau e Chouriço

Kroketten, wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij Portugal?! Er komt waarschijnlijk wel een aantal andere gerechten met bacalhau in je op. Maar ook in Portugal eten ze kroketjes! En dan ook nog eens allerlei verschillende soorten. Vandaag maken we croquetes met een lekkere bacalhau en chouriço vulling. Als je zelf aan de…

Lees verder

Recept: Bacalhau Assado com Vinho do Porto

Bacalhau Assado com Vinho do Porto

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Soufflé de Bacalhau

Soufflé de Bacalhau

Het maandelijkse bacalhau (klipvis) recept is dit keer iets waar niet heel veel mensen zich aan wagen; een soufflé. Maar als hij dan lukt… Op zich geen moeilijk recept met ingewikkelde ingrediënten, dus laat de naam je niet weerhouden. Extra leuk om te serveren als je gasten krijgt! Als je zelf aan de slag gaat…

Lees verder

Recept: Almôndegas de Bacalhau

Recept: Almôndegas de Bacalhau

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Bacalhau à Gomes de Sá

Bacalhau à Gomes de Sá | Saudades de Portugal

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Pastéis de Bacalhau com Natas

Pastéis de Bacalhau com Natas

Bacalhau com Natas, een favoriet bij veel Portugezen en vaak terug te vinden op de menukaart. Ook de Pastéis de Nata zijn niet weg te denken in de Portugese keuken. Maar wist je dat er ook een soort samensmelting van deze twee gerechten bestaat? Maak kennis met de Pastéis de Bacalhau com Natas! Uiteraard komt…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!