Recept: Trouxinhas de Bacalhau

Trouxinhas de Bacalhau

Trouxinhas zijn vrij vertaald een soort bundeltjes. In dit geval kleine bladerdeeg of filodeeg pakketjes gevuld met bacalhau. Uiteraard leent dit recept zich uitstekend voor variaties qua vulling. Kijk dus wat jij lekker vindt en experimenteer er op los. Denk bijvoorbeeld aan paprika, tomaat of andere groente variaties om je Trouxinhas de Bacalhau mee te…

Lees verder

Recept: Bacalhau de Sonho

Bacalhau de Sonho

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Bacalhau Assado no Forno

Bacalhau Assado no Forno

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Caldeirada de Bacalhau

Caldeirada de Bacalhau

Oftewel een bacalhau stoofpotje. Deze stoofpot kan meer of minder vochtig zijn, soms wordt hij zelfs geserveerd als soep. In verschillende regio’s kun je enigszins verschillende ingrediënten aantreffen, maar de basis is altijd hetzelfde. Meestal heeft de bacalhau in de caldeirada nog graten en vel, dit zorgt namelijk voor meer smaak. Deze Caldeirada de Bacalhau…

Lees verder

Recept: Bacalhau Guisado com Grão, Tomate e Chouriço

Kikkererwten zijn peulvruchten die ze in Portugal graag eten en die heel goed samengaan met bacalhau. Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar…

Lees verder

Recept: Rolo de Bacalhau com Broa

Rolo de Bacalhau com Broa

Deze rolo de bacalhau com broa is een makkelijk te bereiden gerecht, waarbij de ingrediënten perfect samengaan. Daarnaast zou hij zeker niet misstaan op een kerstmenu, voor diegene die graag bacalhau eet met de feestdagen. Maar het kan ook prima op een normale doordeweekse dag. Als je zelf aan de slag gaat met bacalhau zorg er dan…

Lees verder

Recept: Bacalhau de Cebolada

Bacalhau de Cebolada

In Portugal zie je regelmatig gerechten ‘de cebolada‘ op de menukaart staan. Dit betekent zoveel als ‘met ui’, veel ui in de meeste gevallen. Het kan een lever-, een vis-, vlees- of zelfs een bacalhaugerecht zijn. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, wat smaakt er nou niet goed met ui?! Aangezien het weer…

Lees verder

Recept: Bacalhau à Braga

Bacalhau à Braga

Bacalhau à Braga is een typisch gerecht uit het Noorden van Portugal. En zoals de naam al doet vermoeden uit de stad Braga, of restaurant Narcisa om nog preciezer te zijn. Daarom wordt bacalhau à Braga ook wel bacalhau à Narcisa genoemd. Twee verschillende namen voor één en hetzelfde gerecht dus. Het gerecht wordt gekenmerkt…

Lees verder

Recept: Arroz de Bacalhau com Amêijoas

Arroz de Bacalhau com Amêijoas

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Patê de Bacalhau

Patê de Bacalhau

Iedereen kent de zelfgemaakte tonijn- of zalmsalade. Maar wist je dat ook bacalhau zich hier uitstekend voor leent? Vandaag dus het recept voor een huisgemaakte bacalhausalade voor op een broodje of toastje. Eerder deelde ik al eens een lekker smeersel met bacalhau voor op de hapjestafel, nu komt daar dus nog een andere variant bij,…

Lees verder

Recept: Bacalhau à João do Porto

Bacalhau à João do Porto

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Moqueca de Bacalhau

Moqueca de Bacalhau

Deze maand heeft het bacalhau recept een klein Braziliaans tintje. We maken namelijk het in Brazilië erg populaire gerecht Moqueca de Bacalhau. Dit is een soort klipvis curry (maar dan net iets anders), die dan ook vaak met rijst wordt gegeten. In het originele recept wordt vaak palmolie gebruikt, maar in plaats daarvan gebruiken we…

Lees verder

Recept: Bacalhau no Pão

Bacalhau no Pão

De nationale Portugese favoriet bacalhau is een stuk veelzijdiger te gebruiken dan je misschien zou denken. Veel Nederlanders zullen niet staan te springen als ze een hele moot op hun bord krijgen. Maar is het verwerkt in een gerecht, dan smaakt het al veel minder overheersend (voor iemand die niet is opgegroeid met die enigszins…

Lees verder

Recept: Estrogonofe de Bacalhau

Estrogonofe de Bacalhau

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Recept: Bacalhau à Romana

Bacalhau alla Romana

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!