Lekkere Restaurants in de Algarve

Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het…

Lees verder

Recept: Alcôncoras

Alcôncoras

Er zijn meerdere variaties op deze zoetigheid. De variant die we vandaag maken wordt Alcôncoras (Popias de espécie) genoemd, en valt onder de noemer Popias Alentejanas. Mede afhankelijk van waar in de Alentejo je ze tegenkomt, variëren de ingrediënten lichtelijk. Wil je ze eerst eens proberen voor je thuis aan het bakken slaat? De grootste kans…

Lees verder

Recept: Migas de Bacalhau

Migas de Bacalhau | Saudades de Portugal

Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met…

Lees verder

Lekkere Restaurants in Évora

Restaurants in Évora

Op vakantie naar Portugal? Daar hoort heerlijk eten bij! Afgelopen vakantie hebben we fijn wat tijd doorgebracht in de Alentejo en ook in Évora heb ik een aantal smakelijke adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze…

Lees verder

Recept: Gaspacho à Alentejana

Gaspacho à Alentejana

Het originele recept vindt zijn oorsprong op het Iberisch schiereiland, en gaat ergens terug tot de Romeinse tijd. Deze Gaspacho à Alentejana is typisch Portugees. De Spaanse gazpacho variant is een stuk bekender, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Al komen veel van de ingrediënten natuurlijk wel overeen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien…

Lees verder

Percebes: Eendenmosselen

Percebes: Eendenmosselen

Buitenaardse wezens aangespoeld op het strand?! Wees gerust, het zijn maar ‘gewoon’ zeepokken. Eendenmosselen om precies te zijn. Het woord eendenmossel hoor je in Nederland niet veel, maar in Portugal kun je eenvoudig tegen percebes aanlopen. Op de vismarkt bijvoorbeeld, of een menukaart. Ondanks de naam is er geen verwantschap met mosselen of andere weekdieren. De eendenmossel is…

Lees verder

From Farm to Table

Alentejo paradijs voor foodies | Saudades de Portugal

Eén van mijn favoriete bezigheden in Portugal is eten. Ieder dorp of stad heeft zijn eigen specialiteiten, dus eentonig is het nooit. Lekker is het zo goed als altijd, dus voor mijn gewicht is het maar goed dat ik er niet meer woon ;-). Toen ik hoorde dat er in de Alentejo routes zijn ontwikkeld voor…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!