Recept: Paté de Chouriço

Paté de Chouriço

Eerder gaf ik al eens het recept voor een lekkere zelfgemaakte sardientjes paté en wat andere smakelijke Portugees getinte opties voor bij de borrel. Vandaag komt daar deze Paté de Chouriço bij. Wederom een lekker huisgemaakt smeerseltje. Bijkomend voordeel is dat het in vijf minuten gemaakt is, met weinig ingewikkelde ingrediënten. Ideaal voor als je…

Lees verder

Recept: Pão Recheado com Alheira

Pão Recheado com Alheira

Deze week maken we Pão Recheado com Alheira. Een lekker gevuld brood, dat ook nog eens leuk is om op tafel te zetten! De basis voor de vulling is alheira, een Portugese worstsoort die meestal gemaakt wordt op basis van gevogelte. Ook is hij vaak gerookt, wat voor een typische smaak zorgt. Het woord alheira is…

Lees verder

Recept: Chouriço à Brás

Chouriço à Brás

Vandaag maken we weer eens een variant op het bekende gerecht Bacalhau à Brás. Na de eerdere recepten maken we het dit keer met chouriço als hoofdingrediënt. Het blijft een makkelijk te maken recept, waar je niet heel veel ingrediënten voor nodig hebt. Wat je ook als basis gebruikt het is snel klaar! Zo maak…

Lees verder

Recept: Alheira à Brás com Espinafres

Alheira à Brás com Espinafres

Iedereen kent het gerecht Bacalhau à Brás wel, met die leuke aardappelsliertjes. Maar naast klipvis kun je vele andere hoofdingrediënten gebruiken. Eerder deelde ik al een variant met kip en farinheira (Frango à Brás), vandaag maken we het gerecht met alheira en spinazie. Alheira is een Portugese worstsoort die meestal gemaakt wordt op basis van…

Lees verder

Recept: Pataniscas de Enchidos de Porco Preto

Pataniscas de enchidos de Porco Preto

Vandaag maken we wederom pataniscas, een soort hartige pannenkoekjes (fritters). Lekker voor tussendoor of als avondmaaltijd met een frisse salade en rijst. De meest gangbare variant is die met bacalhau, maar ze smaken ook heerlijk met andere hoofdingrediënten. Dit Pataniscas de Enchidos recept is ideaal als je nog wat restjes charcuterie (enchidos) over hebt na…

Lees verder

Recept: Cogumelos Salteados com Chouriço e Castanhas

Cogumelos Salteados com Chouriço e Castanhas

São Martinho (11 november) telt in Portugal eigenlijk als aftrap van de kastanjetijd. Vanaf dan vullen de straten van de Portugese steden zich met de karretjes van de kastanjeverkopers, die met de verrukkelijke en onmiskenbare geur van geroosterde kastanjes het melancholische gevoel van een Portugese winter bij je oproepen. Ik vond dit een mooie insteek om de kastanje deze maand…

Lees verder