Recept: Tarte de Cenoura & Laranja

Tarte de Cenoura & Laranja

Vandaag maken we een soort cake met als hoofdingrediënten wortel en sinaasappel. Deze Tarte de Cenoura & Laranja is een wat vochtige cake. Je kunt hem uiteraard in elke gewenste cakevorm maken, maar ik heb een rechthoekige brownievorm gebruikt. Ook kun je ervoor kiezen om hem voor een luxueuzer gevoel af te maken met een…

Lees verder

Recept: Bolo de Cenoura & Laranja

Bolo de Cenoura & Laranja

De lente staat voor de deur! Dus maken we een zonnige cake met als hoofdingrediënten wortel en sinaasappel. De basisstructuur van deze Bolo de Cenoura & Laranja lijkt op biscuit gebak. Het heeft een andere substantie dan een Hollandse cake. Hij is daardoor vrij licht en toch vochtig. En door het gebruik van wortel en…

Lees verder

Recept: Bolo de Medronho & Batata Doce

Bolo de Medronho & Batata Doce

De zoete aardappel is supergezond en een interessant alternatief voor de normale pieper. In Portugal zijn ze al jaren fan van deze variant. Daar liggen ze standaard bij de groenteboer, op de markt en in de supermarkt. Zoete aardappel leent zich uitstekend voor zowel zoete als hartige gerechten. Je ziet het vooral aan de westkant…

Lees verder

Recept: Bolo de Chocolate e Castanhas

Bolo de Chocolate e Castanhas

São Martinho (11 november) telt in Portugal eigenlijk als aftrap van de kastanjetijd. Vanaf nu vullen de straten van de Portugese steden zich met de karretjes van de kastanjeverkopers, die met de verrukkelijke en onmiskenbare geur van geroosterde kastanjes het melancholische gevoel van een Portugese winter bij je oproepen. Ik vond dit een mooie insteek…

Lees verder