Recept: Camarão à Brás

Zin in een snelle en makkelijke Portugese maaltijd? Dit Camarão à Brás recept maak je in een handomdraai. Vandaag maken we weer een andere smakelijke variant op het bekende gerecht Bacalhau à Brás. Na de eerdere recepten gebruik ik dit keer garnalen als hoofdingrediënt. Dit is zo’n gerecht waar je verschillende kanten mee op kunt….

Lees verder

Recept: Camarão à Portuguesa

Camarão à Portuguesa

Wat is er nou lekkerder dan een groot bord vol van die heerlijke dikke garnalen?! Je komt ze dan ook regelmatig tegen op de menukaart in Portugal. Maar al die smakelijke gerechten zijn uiteraard ook prima eens in je eigen keuken te maken! Na de eerdere recepten voor/met garnalen komt daar vandaag nog een variant…

Lees verder

Recept: Açorda de Marisco

Açorda de Marisco

Açorda is een soort Portugese broodpap die vaak gemaakt wordt met vis en dan vooral bacalhau. Maar het is zeker niet alleen voorbehouden aan bacalhau. Deze variant, afkomstig uit de Extremadura, met zeevruchten is helemaal niet te versmaden! Açorda de Marisco kun je als bijgerecht of als hoofdgerecht eten, aan jou de keus.  Wil je…

Lees verder

Recept: Açorda de Camarão

Açorda de Camarão

Açorda is een soort Portugese broodpap die vaak gemaakt wordt met vis en dan vooral bacalhau. Maar ook garnalen lenen zich uitstekend voor dit gerecht. Een Açorda de Camarão is niet moeilijk om te maken en hiermee zet je echt eens wat anders op tafel. Houd je niet van koriander? Vervang het dan bijvoorbeeld door…

Lees verder

Recept: Migas de Camarão

Migas de Camarão

Migas zijn een soort broodpap/-prutje, met een voor ons Nederlanders soms wat vreemde substantie. Ze eten het in Portugal op verschillende manieren met allerlei verschillende toevoegingen. Je kunt migas dan ook op vele manieren klaarmaken, maar er zit altijd knoflook en olijfolie in. Lekker bij zowel vlees als vis. Een zeer veelzijdig gerecht dus. Vandaag…

Lees verder

Recept: Camarão Frito

Camarão Frito

Een schaal vol heerlijke garnalen. Zo simpel om zelf te maken, dat ik er eigenlijk nooit eerder aan heb gedacht om het recept te delen. Je komt ze regelmatig tegen op de kaart in Portugal. Je bestelt de garnalen dan meestal op gewicht, dus de prijs die vermeld staat is per kilo. Wij eten dit…

Lees verder

Recept: Recheio de Sapateira

Recheio de Sapateira

Eentje voor de mede liefhebbers van schaal- en schelpdieren: gevulde krab op Portugese wijze! Als je voor het eerst krab klaarmaakt, maak je dan vooral niet druk om de inhoud van het lijfje. Het oogt niet bepaald appetijtelijk, maar is oh zo lekker als je eenmaal weet wat je ermee moet. Dit recept helpt je aan…

Lees verder

Recept: Percebes

Percebes

Eendenmosselen zijn een ware delicatesse in Portugal. Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen tijdens een bezoek aan de lokale markt en jezelf afgevraagd wat dat toch in hemelsnaam voor een dingen waren?! De beste manier om ze te beschrijven is wellicht dat ze zachter zijn dan inktvis en steviger dan krab. En…

Lees verder