Over mij

Portugal: het land van gegrilde sardientjes, melancholische fado, de glorierijke ontdekkingsreizen, mooie zandstranden en portwijn. Daar moet je kennis mee maken! Ik heb een website vol geschreven voor je over dit heerlijke land. Vol met het beste, mooiste, lekkerste en meest verrassende van Portugal. Je vindt er tips voor restaurants, bezienswaardigheden, plekken om te slapen, natuur, feesten, festivals, recepten, muziek en nog veel meer. Ook vertel ik je hoe je de Portugese sfeer kunt opsnuiven in Nederland. Dit alles aangevuld met diverse gastblogs van andere Portugal-liefhebbers zorgt voor een fijn stukje Portugal in Nederland. Para Matar a Saudade!

Als je fado luistert zul je het woord saudade veelvuldig horen. Daar wordt vaak bezongen hoe men saudade voelt over van alles en nog wat: de stad Lissabon, de zee, de Taag, de muziek… Natuurlijk ben ik een beetje weemoedig en melancholisch over Portugal. Ik werd jaren geleden verliefd op Portugal. De saudade brengt mij dan ook jaarlijks terug naar dit heerlijke land. Dan geniet ik van de mensen, de geuren, kleuren en smaken. Op deze website vertel ik (Marlou) je alles wat ik zie, proef en meemaak op mijn reizen. En voor je het weet heb ook jij Saudades de Portugal.

over mij

Wie ben ik

  • Mijn naam is Marlou de Brito Meireles
  • Gek op de Portugese keuken
  • Gaat in Portugal niet op pad zonder haar camera
  • Begint de dag met een bica (of twee)
  • Kreeg haar hond door hem uit een Portugese vuilniscontainer te redden
  • Is niet vies van een Portugees wijntje (of twee)
  • All time favoriete eten: Amêijoas ã Bulhão Pato
  • Dit mag je niet missen: een wijnproeverij in de Alentejo

Saudades de Portugal in de Media

Je komt Saudades de Portugal niet alleen tegen op deze website, maar ook in de media. Zo kon je me vinden in de Margriet Reisspecial van 2015/2016, in de Delicious van juni 2017 en in de VertekNL van maart 2018. En was ik gezellig te gast bij het programma Mangiare van Radio1.

Heb jij Saudades de Portugal nodig voor jouw mediakanaal? Neem dan snel contact op!

Over mij

Saudades de Portugal & Social Media

Veel meer Portugal zie je als je me volgt op Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en/of Youtube!

Contact met Saudades de Portugal

Wil je contact opnemen? De advertentievoorwaarden & mogelijkheden en/of mijn mediakit opvragen? Of heb je vragen over een eventuele samenwerking?

Het e-mailadres is: blog@saudadesdeportugal.nl
KvK: 70401578

Over mij

Samenwerking Visual Rights Group

Sinds eind 2019 werk ik samen met Visual Rights Group voor het opvolgen van inbreuken op mijn copyright/auteursrecht. Hier wordt het iets uitgebreider uitgelegd. Heb je een brief/mail ontvangen, neem dan contact op met Visual Rights Group! Zij handelen alles af.

Er rust auteursrecht op een beeld vanaf het moment van maken. Er is altijd vooraf toestemming nodig van de auteursrechthebbende (van mij dus) om het beeld te mogen gebruiken. Het auteursrecht vervalt pas 70 jaar na de dood van de maker van het werk en komt dan in het publieke domein. Of een foto wordt gemarkeerd (door een watermerk of ©) heeft geen invloed op het niveau van de bescherming van het werk.

error: Alert: Content is protected !!