In de Media: VertrekNL

VertrekNL is een tijdschrift voor wonen, werken en leven in het buitenland. Het draait elke uitgave om één specifiek thema land en dit kwartaal is dat Portugal! In deze uitgave lees je alles over emigreren naar Portugal. Met info over ondernemen, onroerend goed, taal, etc. Nummer 31 is vanaf aankomend weekend te verkrijgen of online te bekijken.

Aan deze editie heb ik ook (een klein) stukje mogen bijgedragen! Er werd mij gevraagd om 10 keer typisch Portugal op papier te zetten. Wat maakt Portugal nu zo…Portugees? Daar moest ik toch nog even goed over nadenken. Iets waar je niet vaak bij stilstaat merkte ik. Want wat is dat nou eigenlijk, typisch Portugees? Veel dingen zijn daar, voor ons, gewoon de normaalste zaak van de wereld. Maar voor iemand die voor het eerst op vakantie gaat naar Portugal wellicht totaal niet “normaal”.

VertrekNL

Uiteindelijk ben ik tot tien zaken gekomen die voor mij in elk geval typisch Portugees zijn. Wat zijn voor jou de dingen die Portugal zo Portugees maken? Laat het weten in de comments, ik ben natuurlijk heel benieuwd (naar wat ik vergeten ben)! Het is sowieso een leuk blad om te kopen deze maand, vol informatie over dit fijne land! Met verschillende verhalen van Nederlanders die in Portugal wonen en werken, over hun ervaringen. Ook goed leesvoer voor in het vliegtuig!

Met een beetje geluk ligt het blad eind van deze week in de winkels. Bij elke boekhandel en Bruna is hij te bestellen mochten ze er niet meer liggen. Of anders online te verkrijgen via de vertreknl site.

Mijn tien keer typisch Portugees komt binnenkort ook voorbij op de website! Dus houd hem in de gaten 😉