Recept: Papas de Abóbora

Tijd voor een lekker warm en herfstig ontbijtje! Deze Papas de Abóbora zijn op basis van pompoen dus geheel passend voor deze tijd van het jaar. Daarnaast zijn warme ontbijtjes ook extra lekker als het buiten fris en guur weer is. Wellicht net iets te veel werk op een doordeweekse dag, maar uitermate geschikt voor op bijvoorbeeld een luie zondagochtend.

Warme ontbijtjes zijn voor sommige mensen misschien echt iets voor in deze herfstige (of winterse) periode, maar Fernando eet ze het hele jaar door graag. Meestal op basis van havermout, maar enige variatie kan nooit kwaad! Ik heb flespompoen gebruikt voor dit recept, maar andere oranje pompoensoorten werken net zo goed.

Papas de Abóbora

Papas de Abóbora

Recept door Saudades de Portugal
0.0 van 0 Stemmen

In plaats van verse pompoen kun je ook prima pompoenstukjes uit de diepvries gebruiken.

Categorie: » Zoetigheid & NagerechtenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen

  • 50 ml melk

  • 50 gram suiker

  • 30 gram bloem

  • 15 gram gezouten boter (kamertemperatuur)

  • 1 kaneelstokje

  • 1 steranijs

  • snufje zout

  • water

  • kaneelpoeder

Bereiding

  • Schil de pompoen, spoel hem vervolgens af en snijd in blokjes. Doe de stukjes pompoen in een steelpannetje en voeg water toe tot alles ruim onderstaat. Breng op smaak met een snufje zout en breng aan de kook. Kook de pompoen tot hij zacht is.
  • Laat de pompoen zodra hij gaar is goed uitlekken in een zeef en pureer hem vervolgens met een staafmixer tot een gladde, egale massa.
  • Doe de bloem en suiker in een kom en hussel even door elkaar. Voeg vervolgens de melk toe en klop goed door elkaar. Schep nu bij de (gepureerde) pompoen in het steelpannetje en meng wederom goed.
  • Voeg ook de boter, een kaneelstokje en een steranijs toe. Breng het mengsel nu rustig aan de kook. Blijf voortdurend roeren met een houten pollepel tot het indikt. Draai het vuur uit zodra het mengsel de juiste dikte heeft.

    Papas de Abóbora
  • Haal het kaneelstokje en de steranijs eruit en gooi weg. Schep de Papas de Abóbora in twee schaaltjes en garneer met wat kaneelpoeder en/of ongebrande noten. Serveer warm.
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!