Recept: Papas de Aveia de Bolacha Maria

Warme ontbijtjes zoals havermout en pap zijn iets waar ik iemand hier thuis een groot plezier mee doe. Vaak maak ik simpele overnight oats, die Fernando dan op kan warmen indien gewenst. Maar zo af en toe maak ik graag eens iets nieuws om uit te proberen. Deze Papas de Aveia de Bolacha Maria zijn ook ideaal als je nog een restje (al dan niet sloffe) biscuitjes hebt liggen. 😉

Papas de Aveia de Bolacha Maria

Warme ontbijtjes zijn voor sommige mensen misschien meer iets voor in de herfst/winter periode, maar Fernando eet ze het hele jaar door. Al is dit recept er niet eentje die je dagelijks zult eten, deze Papas de Aveia de Bolacha Maria smaken heerlijk op een frisse zondagochtend! Plus ze staan binnen tien minuten op tafel.

Papas de Aveia de Bolacha Maria

Papas de Aveia de Bolacha Maria

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 1 Stem

Je kunt voor dit recept zowel grove als fijne havervlokken gebruiken.

Categorie: – OverigKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

10

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 40 gram havermout

  • 250 ml melk

  • 4 maria biscuitjes

  • 1 theelepel honing of ahornsiroop

  • 1 volle theelepel oploskoffie

Bereiding

  • Doe de havemout samen met de biscuitjes in een keukenmachine en maal zo fijn mogelijk.

    Papas de Aveia de Bolacha Maria
  • Pak een steelpannetje en doe hier de fijngemalen havermout, het ei en de melk in. Voeg een theelepeltjes zoetstof (honing of ahornsiroop) en de oploskoffie toe en roer alles goed door elkaar. Breng nu rustig aan de kook.
  • Roer af en toe even. Zodra het mengsel kookt, laat je het nog een paar minuten doorkoken tot het wat indikt.
  • Serveer de Papas de Aveia de Bolacha Maria warm. Garneer eventueel met een verkruimeld maria biscuitje.

    Papas de Aveia de Bolacha Maria
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Uiteraard kun je ook plantaardige melk gebruiken in plaats van normale melk!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!