De lente staat voor de deur! Dus maken we een zonnige cake met als hoofdingrediënten wortel en sinaasappel. De basisstructuur van deze Bolo de Cenoura & Laranja lijkt op biscuit gebak. Het heeft een andere substantie dan een Hollandse cake. Hij is daardoor vrij licht en toch vochtig. En door het gebruik van wortel en sinaasappel lekker fris van smaak.
Ik had bloedsinaasappels in huis, dus heb die gebruikt (vandaar de wat rodere kleur van het beslag). Maar willekeurig welk soort sinaasappel werkt uiteraard gewoon. Verder gebruik ik een measuring cup in dit recept, hier is tegenwoordig ook gemakkelijk aan te komen in Nederland.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Zou deze graag willen maken, maar wat is een halve cup olijf olie.
Alvast bedankt, groetjes Tanja
Volgens Google is 1/2 cup ongeveer 115 à 120 ml.