Torta de Laranja

Niks mis met een glaasje versgeperst sinaasappelsap in de ochtend als je het mij vraagt. Maar de Portugezen zijn nou eenmaal een volk van zoetekauwen, dus… Hier een, stukje minder gezond, alternatief om je appeltjes van oranje te gebruiken. Een Portugese lekkernij die je volop tegenkomt in de lokale pastelarias.

Ingrediënten

8 eieren
400 gram suiker
40 gram maizena
60 gram zachte boter
sap van 2 grote sinaasappels
rasp van 2 sinaasappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren samen met de suiker tot een egale massa. Voeg hieraan de maizena en de boter toe en meng dit totdat het weer egaal is. Dan voeg je als laatste het sap en de rasp van de sinaasappels toe en meng je alles nogmaals goed.

Spatel/giet dit op een bakblik (probeer een soort rechthoek/vierkant te maken) bedekt met licht ingevet bakpapier en bak op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Het eindresultaat hoort compact en vochtig te zijn, niet droog en luchtig. Leg ondertussen een schone theedoek klaar en besprenkel deze met suiker. Zodra je baksel uit de oven komt leg je dat op de besuikerde theedoek en rol je hem heel voorzichtig op. Leg de rol op een schaal en laat afkoelen, eventueel in de koelkast.

Haal hem voor het serveren tijdig uit de koelkast en snijd er voorzichtig plakken van.

Bom apetite!