Recept: Torta de Laranja

Niks mis met een glaasje versgeperst sinaasappelsap in de ochtend als je het mij vraagt. Maar de Portugezen zijn nou eenmaal een volk van zoetekauwen, dus… Hier een, stukje minder gezond, alternatief om je appeltjes van oranje te gebruiken. Een Portugese lekkernij die je volop tegenkomt in de lokale pastelarias. Maar ook prima in je eigen keuken in elkaar gedraaid kan worden, (sinaas)appeltje, eitje!

Ingrediënten

8 eieren
400 gram suiker
40 gram maizena
60 gram zachte boter
sap van 2 grote sinaasappels
rasp van 2 sinaasappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een beslagkom en klop ze samen met de suiker tot een egale massa. Voeg hier vervolgens de maizena en de boter aan toe en meng dit tot een glad mengsel. Dan voeg je als laatste het sap en de rasp van de sinaasappels toe en meng je alles nogmaals goed.

Spatel/giet dit op een bakblik (probeer een soort rechthoek/vierkant te maken) bedekt met licht ingevet bakpapier en bak op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Het eindresultaat hoort compact en vochtig te zijn, niet droog en luchtig. Leg ondertussen een schone theedoek klaar en besprenkel deze met suiker. Zodra je baksel uit de oven komt leg/schuif je dat voorzichtig op de besuikerde theedoek. Rol hem met behulp van de theedoek heel voorzichtig op. Leg de rol dan op een schaal en laat afkoelen, eventueel in de koelkast.

Haal hem voor het serveren tijdig uit de koelkast en snijd er plakken van.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.