De zoete aardappel is supergezond en een interessant alternatief voor de normale pieper. In Portugal zijn ze al jaren fan van deze variant. Daar liggen ze standaard bij de groenteboer, op de markt en in de supermarkt. Zoete aardappel leent zich uitstekend voor zowel zoete als hartige gerechten. Je ziet het vooral aan de westkant van de Algarve veelvuldig terug op de menukaart. In combinatie met octopus of in een smakelijk dessert. Vandaag maken we er een Bolo de Medronho & Batata Doce mee, een taartje dat de smaken van deze regio goed vertegenwoordigt!
In Portugal zie je de medronheiros in grote getale en dan vooral in de Serra de Monchique en de Serra do Caldeirão, beide in de Algarve. Je kunt de medronhos (de vruchten) zo van de boom eten, maar ze worden ook gebruikt in bijvoorbeeld taarten of jam. Het meest bekend is de medronho echter van de gelijknamige aguardente.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!