Vandaag maken we een lekker fris nagerecht. Deze bolo pudim de laranja, oftewel sinaasappelcake pudding, draait geheel om de lekkere smaak van sinaasappels. Een smaak die duidelijk aanwezig is, maar niet overheerst. Misschien denk je nu pudding met cake…? Maar juist die combinatie van texturen maakt dit tot een geslaagd nagerecht! Overigens zou je het ook prima bij een kopje koffie kunnen eten.
Eerder deelde ik al eens een vergelijkbaar recept met chocolade en wortels. En er zijn nog meer varianten! Voor deze Bolo Pudim de Laranja heb je eigenlijk twee opties. Je kunt zowel de cake als de pudding met sinaasappel maken (de smaak in de pudding is heel subtiel) of ervoor kiezen alleen de cake met sinaasappelsmaak te maken en de pudding neutraal te houden. Aan jou de keus!
Hij kwam hier niet heel mooi uit de vorm, vandaar de wat rommelige foto’s… Maar hij smaakt er niet minder om! Het leuke aan dit recept is dat je het op verschillende manieren kunt maken en serveren. Maak hem in een grote puddingvorm en snijd er stukken van of gebruik kleine individuele vormpjes.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!





















