Niks mis met een glaasje versgeperst sinaasappelsap in de ochtend als je het mij vraagt. Maar de Portugezen zijn nou eenmaal een volk van zoetekauwen, dus… Hier een, stukje minder gezond, alternatief om je appeltjes van oranje te gebruiken. Deze Torta de Laranja is een Portugese lekkernij die je volop tegenkomt in de lokale pastelarias. Maar ook prima in je eigen keuken in elkaar gedraaid kan worden, (sinaas)appeltje, eitje!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Heerlijk recept! Hij is nog niet helemaal afgekoeld, maar net snel de buitenste randjes eraf gesneden, zodat de taart er mooi strak uit ziet en natuurlijk zodat ik alvast de afsnijdsels kan proeven! Rest van de taart terug in de koelkast om verder af te koelen en hopelijk kan ik er vanaf blijven tot na het eten vanavond!
Die randjes zijn stiekem het allerlekkerste!