De zomermaanden vragen om zomerse gerechten. Dus het bacalhau gerecht van deze maand kun je zowel warm als koud eten. Daarnaast is deze Tortilha de Bacalhau com Grão de Bico ideaal om mee te nemen als lunch. Door de aardappel en kikkererwten vult hij super goed. En met een extra portie spinazie erbij zit er voor de verandering eens flink wat groente in.
Het is ook leuk om individuele porties te maken in een klein koekenpannetje. Dit maakt het ook stukken makkelijker om de tortilha om te keren uiteraard. En dat zorgt dan weer voor een mooier resultaat! Wil je het liever in de oven klaarmaken dan kan dat ook. Schep in dat geval het bacalhaumengsel in een met bakpapier bedekte springvorm en giet vervolgens je eieren er overheen. Bak in ongeveer 20 minuten op 180°C graden gaar.
Afhankelijk van hoe je het eet/serveert goed voor 4 tot 6 porties. Ik had één (niet al te dikke) medium tortilha en twee eenpersoonsporties. Op de foto’s zijn ze nog warm, maar als je hem af laat koelen wordt hij wat steviger. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappel in het recept weg te laten. Gebruik in dat geval 500 gram gekookte kikkererwten.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!

















