Agro-Toerisme: in Veranderende Tijden

Sinds 04 mei mogen we in Portugal weer naar alle kleine winkels en zijn de kappers en schoonheidsspecialistes weer aan het werk. Voordat mijn uiterlijk wel erg boers werd, meteen maar even naar de schoonheidssalon gegaan om mijn baard en snor te laten epileren! De maatregelen aangaande toerisme zijn nog onduidelijk, dus het is nog niet zeker of en wanneer er weer gasten zullen komen.

Ons terras is intussen veranderd in een werkplaats vol maaimachines, hout, zaagmachines en overig gereedschap. We vorderen gestaag met het steeds mooier maken van het veldje waarop we een watertank lieten bouwen en hebben daar inmiddels een limoenboompje, een amandelboompje, een pruimenboompje, een avocado plant en frambozenstruiken geplant. De pergola om een schaduwplekje te maken is ook klaar. Nu nog een stukje betegelen en wat gezellige plekjes met bankjes en ligstoelen!

Op ons terrein zijn diverse accommodaties met gedeeld sanitair en omdat het nog onduidelijk is wat de regels zullen zijn om weer open te kunnen en gasten te kunnen ontvangen, bedachten we een nieuw plan…. we zijn compost toiletten aan het bouwen bij de caravans en het tiny house en gaan daar ook twee buitendouches bouwen, zodat we dan drie units hebben met privé sanitair. Mocht dat een vereiste zijn om weer open te kunnen, dan hebben we dat tenminste! Ook als het geen vereiste zou zijn, is het natuurlijk een mooie toevoeging aan ons bedrijfje en zullen onze toekomstige gasten ervan kunnen profiteren. Minder ver lopen naar de badkamers, vooral in de nacht is dat natuurlijk sowieso prettig en niet hoeven delen met anderen is vast voor sommigen ook weer een pré om bij ons te willen vertoeven. We zullen het gaan zien! Het houdt ons van de straat en we zijn er lekker druk mee.

Ook de raised beds houden me bezig en ik ben flink aan het zaaien en planten geweest, zodat we op zijn minst een deel van onze groenten niet hoeven te kopen. Dat scheelt weer uitgaven in deze tijd, waarin er geen inkomsten zijn. Het tuinieren zelf is natuurlijk bovendien heerlijk om bezig te blijven en dat heb ik in deze periode ook wel echt nodig….

Ondanks het feit dat er nog heel veel onzekerheden en onduidelijkheden zijn aangaande de nabije toekomst van het toerisme hier in midden Portugal, gloort er toch hoop aan de horizon en daar houd ik me maar aan vast. Hoop doet leven nietwaar?! En onze locatie met haar prachtige natuur, rust, ruimte, frisse lucht en bronwater uit de kraan zal hopelijk toch weer reden zijn voor velen om hiernaartoe af te reizen zodra dat weer mag.

Meer informatie vind je op onze website.