Vanaf het Dakterras: Vreemde Tijden

Eigenlijk willen we er niet over schrijven, maar we kunnen nu niet anders dan toegeven dat het ook ons enorm beïnvloed heeft, en nog steeds een grote rol speelt. Ook hier worden de maatregelen weer aangescherpt en mag er minder. De eerste keer in maart 2020 konden we ons er snel bij neerleggen en hebben we ons gemakkelijk kunnen “opsluiten” in huis. Nu we zoveel tijd verder zijn en in de tussentijd weer meer mochten ondernemen, valt het ons dit keer zwaarder. We keken echt uit naar familie en vrienden bezoeken. Of even naar een mooie stad voor een weekendje weg, nieuwe inspiratie en nieuwe input. Dát is wat we nodig hebben na zo’n vreemd jaar.

Maar goed, we realiseren ons dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en zoeken dus afleiding en nieuwe uitdagingen dichtbij huis. We doen een online broodbakcursus, we wandelen iedere dag en we maken van het avondeten een feestje door nieuwe recepten te proberen. Eten is een mooie afleiding en hier meer zorg aan besteden vinden we allebei fijn. Daarnaast zit ik (Michelle) iedere zondagochtend op de racefiets en rijd ik weggetjes die ik nog niet kende en geniet ik van het uitzicht!

Ook ontstaan er nieuwe ideeën voor de toekomst, na corona. Heel voorzichtig proberen we verder te kijken, soms lukt dit heel goed, maar om eerlijk te zijn lukt het soms ook helemaal niet. Er zijn dagen dat we het moeilijk vinden om positief te blijven en de mogelijkheden te blijven zien. Dan rommelen wij gewoon wat in en om huis, bakken we heerlijk zuurdesembrood en genieten we van nieuwe gerechtjes op tafel ’s avonds. We accepteren dan onze minder productieve dagen en houden vast aan het idee dat we over een poosje weer meer mogen plannen en alles hopelijk ook weer gemakkelijker lijkt.

Fijn is dan dat vrienden en familie aangeven hetzelfde door te maken, ze begrijpen je gevoel. Op de goede dagen ontstaat heel voorzichtig een nieuw plan voor onze quinta, ik word er enthousiast van en zie het al helemaal voor me. Het is uiteraard iets met mensen, ik hoop zó dat dit nieuwe plan te realiseren is! Ik kan niet wachten op de periode ná corona! De naam van ons huis (en voorheen van de B&B) is ‘O Tartufo’ en die naam willen we graag behouden. De naam waar we voorlopig mee spelen voor ons nieuwe plan is Creative Space O Tartufo. Ruim genoeg om van alles mee te kunnen, toch? Voor het eerste tipje van de sluier kan je kijken op onze facebook pagina!

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!