Zoete aardappel, lekker en ook nog gezond! Het is namelijk een groente en geen familie van de normale aardappel. De zoete aardappel leent zich uitstekend voor zowel zoete als hartige gerechten. En in Portugal zul je het regelmatig op de kaart tegenkomen. Zo gaat het bijvoorbeeld goed samen met octopus. Maar smaakt het ook prima als basis in een nagerecht. Verder kom je het ook tegen in broodjes en andere zoetigheden. Zo is het ook de basis voor deze Arrufadas de Batata Doce!

Ik heb al een aantal recepten met zoete aardappel voorbij laten komen. Vandaag bakken we er weer eens smakelijke broodjes mee. Handig om de kleintjes wat meer (ongemerkte) groente te laten eten. Je kunt de broodjes vers eten, ze invriezen of lekker roosteren.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!



















