Recept: Berbigão com Chouriço

Een lekker recept voor de liefhebbers van schelpdieren. Deze Berbigão com Chouriço (kokkels met chouriço) zijn ideaal voor een warme lentedag! Een lekker en licht verteerbare maaltijd die je maakt met maar een handvol ingrediënten. Daarnaast staat het gerecht binnen een kwartier op tafel. Lekker makkelijk op een vrijdagmiddag en met een frisse salade en wat knapperig brood erbij zijn ze helemaal af. 

Wij aten dit als petisco. Maak je het als hoofdmaaltijd, verdubbel het recept dan op zijn minst. De overige kokkels (je koopt ze vaak per kilo) gebruikte ik voor een ander recept, dat uiteraard binnenkort volgt! 

Berbigão com Chouriço

Berbigão com Chouriço

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 2 Stemmen

Super makkelijk om te maken, met maar een paar ingrediënten.

Categorie: – SchelpdierenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 500 gram kokkels

  • 1 ui

  • 1/2 chouriço

  • 75 ml droge witte wijn

  • 1 teen knoflook

  • olijfolie

  • zout & peper

  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding

  • Week de kokkels een paar uur om al het zand te verwijderen. Was/spoel ze vervolgens goed onder stromend water.
  • Snijd de chouriço in plakjes of stukjes en de ui in halve maantjes en zet opzij.
  • Verhit een koekenpan met hierin een flinke scheut olijfolie. Laat op middelhoog vuur garen ​​totdat de chouriço ​​wat vet begint los te laten. Voeg dan de ui toe en roer alles goed door. Bak nu tot zowel de chouriço als de ui een mooi goudbruin kleurtje hebben. Pers dan de teen knoflook erboven uit en schep goed door.

    Berbigão com Chouriço
  • Voeg dan de goed uitgelekte kokkels toe. Blus af met de witte wijn, breng op smaak met wat zout en peper en dek af met een deksel. Roer zodra de kokkels open beginnen te gaan eenmaal alles om en doe het deksel weer terug op de pan tot al je schelpjes open zijn. Heb je kokkels die niet zijn geopend, gooi die dan weg.

    Berbigão com Chouriço
  • Bestrooi de Berbigão com chouriço voor het serveren met wat fijngesneden peterselie. Lekker met stevig Portugees brood of torradas om in de suas te dippen en partjes citroen voor de liefhebber.

    Berbigão com Chouriço
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!