Recept: Bife com Molho de Café

Bife com Molho de Café is een licht verrassend Portugees gerecht waarbij een sappige biefstuk wordt overgoten met een romige koffiesaus. Het klinkt misschien ongewoon, maar juist die subtiele bitterheid tilt het gerecht naar een ander niveau. Het bekendste gerecht met biefstuk is de Bife à Portuguesa, maar er zijn uiteraard meer smakelijke opties om je vlees aan te kleden. Leuk voor als je eens wat anders wilt proberen of het leuk vindt om thuis te experimenteren met verschillende smaken.

Bife com Molho de Café

Bife com Molho de Café

Recipe by Saudades de Portugal
0.0 from 0 votes
Course: – RundCuisine: PortugeesDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 4 biefstukken

  • 400 ml room

  • 100 ml bier

  • 3 tenen knoflook

  • 50 ml espresso

  • 1 eetlepel gezouten boter

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 laurierblaadje

  • zout & peper

Bereiding

  • Pel de knoflookteentjes en snijd ze met een scherp mes fijn. Breng de biefstukken op smaak met de knoflook, het verkruimelde laurierblaadje, zout en versgemalen zwarte peper.
  • Verhit in een koekenpan de eetlepel olijfolie plus de eetlepel boter en laat deze smelten. Zodra het begint te bubbelen gaat het vlees in de pan. Bak de biefstukken aan beide kanten bruin (en net niet helemaal gaar), haal ze uit de pan en zet apart.
  • Giet nu het bier in dezelfde pan en roer even door. Meng de room met de koffie en giet het mengsel vervolgens bij het bier in de pan en laat de saus rustig sudderen tot hij wat dikker wordt. Proef even en breng op smaak met zout en/of peper.
  • Nu gaan de biefstukken weer terug in de pan, verwarm en wentel goed door de saus. Zodra de biefstukken naar wens gegaard zijn haal je de pan van het vuur. Bestrooi met wat zwarte peperkorrels en serveer direct.
  • Lekker met gebakken aardappels of friet en een salade.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Variatietip: ook lekker om eens een theelepeltje (Portugese) mosterd door de saus te roeren.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!