Vandaag maken we een simpele versie van de Empadas de Alheira, oftewel Portugese pasteitjes met een speciale worstsoort. Hoe gek ze ook zijn op hun zoetigheden, ze hebben ook een aantal lekkere hartige hapjes (salgados). Hier moeilijk te krijgen, dus maken we ze gewoon zelf! Nou ben ik persoonlijk niet de grootste fan van worst, maar met de alheira kun je super veel kanten op. Deze Portugese worstsoort is ideaal om in een gerecht te verwerken en geeft het een lekkere gerookte smaak.
Alheira: een Portugese worstsoort die traditioneel gemaakt wordt op basis van gevogelte, al koop je hem tegenwoordig in verschillende uitvoeringen. Daarnaast is hij vaak gerookt, wat voor een lekkere smaak zorgt. Het woord alheira is afgeleid van het Portugese alho, dus ook knoflook kan je in deze worst verwachten.
Lekker snacken, maar dan op z’n Portugees?! Probeer dan deze eens. Ze zijn sowieso lekker, maar als je ze zelf maakt zijn ze natuurlijk het allerlekkerst! Daarnaast zijn ze ook erg leuk om eens te serveren als je visite krijgt in het weekend. Je kunt ze in principe eten als snack, voorgerecht, tapas of bijvoorbeeld met rijst en salade als hoofdmaaltijd, een veelzijdig hapje dus. Ze vallen in Portugal onder de noemer salgados.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












