Recept: Iscas de Cebolada

Lever…, niet ieders favoriet, maar in Portugal wordt het veel gegeten en ook bij mij thuis wordt er iemand erg blij als ik het maak (en dat is niet alleen de hond). Het recept van vandaag is ook nog eens super makkelijk en zo klaar. Op de lever na wordt dit recept gemaakt met ingrediënten die je altijd wel op voorraad hebt.

Iscas de Cebolada

Iscas de Cebolada

Recipe by Saudades de Portugal
5.0 from 4 votes
Course: – OverigCuisine: PortugeesDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Marineren

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

15

minutes
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 kilo lever (bij voorkeur kalf, anders rund of lam)

  • 5 tenen knoflook

  • 2 grote uien

  • 2 laurierblaadjes

  • 4 eetlepels witte wijnazijn

  • 100 ml droge witte wijn

  • boter

  • zout & peper

Bereiding

  • Doe om te beginnen de lever (in dunne plakken gesneden) in een schaal. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes en doe dit samen met wat zout en peper en de laurierblaadjes bij de lever. Giet hier de azijn en de witte wijn bij, meng even goed, en laat afgedekt een aantal uur marineren in de koelkast.
  • Haal de lever uit de koelkast en laat enigszins op kamertemperatuur komen. Doe wat boter in een koekenpan en haal de lever uit de marinade (gooi de marinade niet weg, die heb je later nog nodig). Zorg dat er geen stukjes knoflook of laurier meer aanhangen (die verbranden anders). Bak de lever aan beide kanten gaar. Snijd ondertussen de uien in ringen. Haal de lever uit de pan en houd warm in een ovenschaal (ideaal is eentje van klei).
  • Voeg de uienringen toe aan het bakvet van de lever en bak ze gaar. Zodra ze gaar zijn voeg je de marinade toe aan de pan. Laat dit 2 à 3 minuten rustig koken en giet vervolgens alles over de lever. Lekker met gekookte aardappels (vastkokend) en een salade. Vergeet ook zeker de (Portugese) mosterd niet!

    Iscas de Cebolada
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Fernando houdt ervan als er ruim saus bij de uien zit, dus ik maak altijd dubbel de hoeveelheid marinade (vochtige ingrediënten) als in het recept vermeld.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!