Arco da Calheta: Laatste Loodjes

Op 11 januari 2018 kwamen wij samen naar Madeira om ons nieuwe leven te beginnen. Een nieuwe uitdaging, een ander werktempo, mooier weer en vooral ook meer tijd voor elkaar. Het ‘enige’ wat we nog moesten doen was een plan uitwerken hoe we het bijna 4000 m2 grote stuk grond gingen veranderen, met daarop 4 huizen en een groot zwembad. Als je het snel leest valt het best mee. 

Gelukkig zijn wij beide sterk en wisten we wat we wel en niet mooi vonden. Ook de stijl was voor ons wel redelijk duidelijk, alleen nu nog alle elementen samenbrengen in een ontwerp van ons eigen plekje. Met de hulp van goede partijen in ontwerp, bouwkunde en veel doorzettingsvermogen zijn we nu eindelijk aangekomen in de laatste week van de oplevering.

Arco da Calheta: Laatste Loodjes

Rond 7 augustus komt de fotograaf hier om alles goed vast te leggen op een professionele manier en dan kan de website online. Exact 7 jaar geleden op dezelfde dag, hebben wij elkaar leren kennen op Texel tijdens het hoogseizoen. Alsof we elkaar in het zevende jaar (de bekende seven-year-itch) nog even extra wilden testen of wij wel voor elkaar bestemd waren! Het waren waren 19 goed ingevulde maanden waarin uitzoeken, kiezen, managen en schakelen in snel tempo elkaar afwisselden of door elkaar liepen. We schrijven nog steeds in de ‘wij’ vorm, dus het is ons bijna gelukt. Tussendoor waren er genoeg momenten in de avond om te genieten van welverdiende rust en elkaar. Bij voorkeur aan de zee om te genieten van een fantastische sunset en lapas van de BBQ.

Arco da Calheta: Laatste Loodjes

De komende tijd zullen we weer op adem kunnen komen en we kijken ernaar uit om het eiland weer verder te kunnen verkennen. Als alles dan z’n plekje gaat krijgen qua dagindeling in ons nieuwe leven is er weer tijd voor het volgende reeds bedachte idee. Wat dat gaat worden laten we nog even voor onszelf. Voor nu zijn we heel erg blij dat de stofresten bijna weg zijn, het zwembad weer glimt en straalt en de rust is wedergekeerd in Arco da Calheta.

Het was tot nu toe al een mooi avontuur en we kunnen het iedereen aanbevelen om samen iets te ondernemen. Het leven is te kort om er niet van te genieten en op deze manier hebben wij een weg gevonden waarin er plek is voor persoonlijke ontwikkeling en toch samen zijn op de momenten die wij wensen. Wat vandaag niet afkomt, geven we morgen gewoon de aandacht die het verdient. Bijvoorbeeld omdat er zomaar een feestje wordt georganiseerd vlakbij. Dit is hier oergezellig, gewoon op straat en genieten van lokale gerechten. Meestal zelfs alleen voor de lokale bevolking en wat toeristen die toevallig passeren. Bekendmaking van dit soort evenementen gaat hier vaak gewoon via een auto met luidsprekers op het dak, die dan 2 weken van tevoren door de dorpjes rijdt. Is het niet schitterend? 

In ons volgende blog zullen we een rondleiding geven over ons gehele project hier op Madeira. Maar voor wie zolang niet kan wachten, houdt onze sociale media kanalen goed in de gaten na het weekend.

Abraço,

Anne Rienstra & Dave Huizinga

Volg ons ook via Facebook & Instagram.