Lekkere Restaurants in Midden-Portugal

Op vakantie naar Portugal? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik ben net weer terug van een rondje Centro en heb wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar Portugal afreist en stap vooral ook eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Luna Hotel

Dit is gelijk de eerste in het rijtje “doe eens gek”. Het weer zat niet echt mee (lees: het goot), dus besloten we in het hotel te eten in plaats van de straat op te gaan. Normaal gesproken niet mijn ding, maar wat een feestje was het! We hebben heerlijk gegeten, met een uitzicht om u tegen te zeggen. Soms pakken dit soort acties dus uitzonderlijk goed uit.

* Largo de Santo António, Abrantes

Santa Isabel

Deze valt een beetje in de categorie verborgen pareltje. Je zou er zo aan voorbij lopen… Maar eenmaal binnen gaat er een wereld aan gangetjes en kamertjes voor je open. Super knus en gezellig! Lekkere kaasjes en rauwe ham vooraf. En we kozen voor Secretos de Porco (van de grill) als hoofdgerecht. Nog nergens at ik ze zo lekker!

* R. Santa Isabel 12, Abrantes

Lekkere Restaurants in Midden-Portugal

Noah Restaurant & Beach House

In een iets andere categorie. Romantisch dineren aan zee, met volop keus aan verse vis, schaal- en schelpdieren. Dus vooraf schelpjes en garnalen. Er stond veel lekkers op de kaart, dus was het maar moeilijk een keuze maken. Aangezien ik gek ben op octopus werd dat het uiteindelijk. Hhhmmm! Ideaal voor als je wat meer sfeervol wilt dineren.

* Praia da Física, Av. do Atlântico, A dos Cunhados, Torres Vedras

Lekkere Restaurants in Midden-Portugal

Flor de Sal

Tijdens het parkeren vroeg ik me even af waar we in hemelsnaam naar toe gingen… Het bleek een klein restaurantje op de hoek, onder een appartementencomplex. Never judge a book by its cover! Vaak kun je aan het couvert/de voorgerechten al een beetje zien wat je kan verwachten van het hoofdgerecht. Mijn verwachtingen waren dus hoog! En ik werd niet teleurgesteld. Bijna had ik weer voor octopus gekozen, maar ik had zin in een stukje vlees (dat smolt op de tong).

* R. Adelaide Cabete 21, Entroncamento

Lekkere Restaurants in Midden-Portugal

Estrela do Mar

Na een fietstocht(je) langs de kust kwamen we hier terecht. Heerlijk toeven, direct aan zee. Natuurlijk namen we buiten op het terras plaats, in het zeebriesje. Fietsen maakt hongerig. Dus vooraf kozen we een aantal lekkere petiscos. En het klapstuk was de Arroz de Marisco die volgde, er zat zelfs kreeft in! De locatie in combinatie met de vis en zeevruchten: ideaal. Een glaasje witte wijn erbij en het vakantiegevoel is optimaal aanwezig!

* Avenida Marginal, 2430-505 São Pedro De Moel

Lekkere Restaurants in Midden-Portugal

De vorige adresjes gemist? Hier lees je ze nog eens terug.

Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.