Recept: Massada de Carne

Deze Massada de Carne is een typisch Portugees pastagerecht. Op basis van betaalbare ingrediënten die iedereen vrij standaard in huis heeft. Daarnaast is het eenvoudig te bereiden en opgewarmd ook de volgende dag nog lekker. Qua ingrediënten kun je volop variëren, dus ideaal om eventuele restjes op te maken! Misschien doet het recept wat herfstig aan, maar die Nederlandse zomer lijkt vooralsnog ver te zoeken…

Massada de Carne

Massada de Carne

Recept door Saudades de Portugal
4.7 van 6 Stemmen

Je kunt ook prima restjes vlees van de vorige dag gebruiken in dit recept.

Categorie: – RundKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

45

minuten
Totale tijd

1

uur 
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 800 gram rundvlees (riblap)

  • 2 wortels

  • 1 grote ui

  • 1 groene paprika

  • 1 chouriço

  • 1 dikke teen knoflook

  • 250 gram grote elleboogpasta of rigatoni

  • 1 blik gepelde tomaten

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • vleesbouillon of water

  • 2 laurierblaadjes

  • olijfolie

  • 1 bosje verse peterselie

  • zout & peper

Bereiding

  • Zet een braadpan op het vuur met hierin een flinke scheut olijfolie. Snipper de ui en paprika, snijd de wortel en chouriço in plakjes en pers de teen knoflook. Voeg vervolgens de gesnipperde ui en paprika toe aan de olijfolie en bak, samen met de laurierblaadjes, op laag vuur glazig. Zodra de ui glazig is gaat de geperste knoflook erbij. Roer even goed door elkaar.
  • Snijd het vlees in stukken (niet te groot/niet te klein) en breng op smaak met zout en peper. Voeg toe aan de pan en bak op middelhoog vuur rondom bruin. Schep de tomatenpuree erbij, roer door, en bak kort mee.
  • Giet dan het blik gepelde tomaten erbij, voeg de wortels toe en voeg bouillon (of water) toe tot alles onderstaat. Laat alles nu op laag vuur 30 tot 45 minuten koken, totdat het vlees zacht en gaar is.
  • Zodra je vlees zacht is gaan de pasta en plakjes chouriço ​​erbij. Voeg indien nodig wat bouillon toe. Kook nu tot je pasta ‘al dente’ (beetgaar) is. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
  • Garneer met wat fijngesneden peterselie en serveer direct. In de zomer lekker met een frisse salade.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Denk bijvoorbeeld ook eens aan het toevoegen van bladgroente, bonen, champignons en/of groene kool.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!