Recept: Panquecas de Abóbora

Het is herfst en net Thanksgiving geweest in Amerika.. En wat past er nou beter bij de herfst/Thanksgiving dan pompoen? Van die mooie oranje, die je in deze tijd van het jaar overal ziet! Die gebruiken we dus om wat lekkers voor het weekend te maken. Je kunt ze natuurlijk gebruiken voor hartige gerechten, een lekker soepje bijvoorbeeld. Maar ik gebruik ze in een zoet gerecht vandaag. Pure verwennerij op een regenachtige zondagochtend en toch gezond!

Panquecas de Abóbora

Panquecas de Abóbora

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 3 Stemmen
Categorie: – OverigKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 pompoen

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1/4 mok melk

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 mok havermoutmeel (of gewone bloem)

  • 2 eieren

  • 1 theelepeltje vanille extract

  • 1/2 theelepeltje kaneel

  • 1/2 theelepeltje gemberpoeder

  • 1 theelepeltje honing

  • snufje nootmuskaat

Bereiding

  • Begin met de pompoen. Schil hem en snijd hem in stukken. Kook dit in gezouten water gaar. Doe de stukken vervolgens in een kom en prak zo fijn mogelijk. Je hebt 1/2 mok van deze puree nodig voor het recept.
  • Giet de melk, kokosolie, citroensap en honing erbij en meng alles goed. Klop de eieren los. Pak nu een middelgrote beslagkom en voeg hier de bloem en kruiden aan toe, roer even goed door en maak een kuiltje in het midden. Hier gaan vervolgens alle natte ingrediënten in. Dus het pompoenmengsel plus de eieren. Pak nu een vork en vouw alles rustig door elkaar, zorg ervoor dat je een samenhangend mengsel krijgt zonder teveel te mixen. Laat het deeg nu minimaal 10 minuten rusten. Je kunt het ook de avond van tevoren al voorbereiden voor de volgende ochtend!
  • Giet een klein beetje olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Zodra je pan heet is schep je er twee hoopjes beslag in. Afhankelijk van de dikte hebben ze ongeveer twee minuten per kant nodig (of tot ze mooi van kleur en stevig zijn). Draai ze eenmaal om en serveer warm met een scheutje honing.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • PS: (nog) niet zo bekend met pompoen? De supermarkt heeft ze ook voorgesneden (zonder schil) in stukjes!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!