Alweer een aantal maanden geleden had ik op sociale media gepolst of er interesse was in dit recept. Het heeft even geduurd, maar bij deze! Pão de Queijo, of Braziliaanse kaasbroodjes, zijn absoluut een must voor kaasliefhebbers. Van oorsprong dus een Braziliaans recept, maar je ziet ze ook regelmatig in Portugal voorbij komen. En laat zelf maken nou ook super makkelijk zijn!
Ik vind Pão de Queijo persoonlijk het lekkerst als ze zo uit de oven komen, maar je kunt ze ook prima op kamertemperatuur eten. Daarnaast zijn ze in te vriezen en weer op te warmen, zodat je die kleverige kazige substantie binnen in weer krijgt. Wil je liever eerst wat minder broodjes maken, halveer het recept dan gewoon.
Maak je deze Pão de Queijo vaker, dan zul je merken dat het deeg elke keer net iets anders reageert. De ene keer is het wat aan de dunne kant en zul je het in de vorm moeten scheppen, de andere keer is het een stevig deeg waar je balletjes van kunt draaien. In beide gevallen is het resultaat echter smakelijk, dus wanhoop niet!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!