Tegenwoordig zie je allerlei verschillende smaken queijadas in de pastelaria, denk daarbij bijvoorbeeld aan sinaasappel, melk, wortel, citroen, chocolade of amandel. Als het op zoetigheid en nagerechten in Portugal aankomt kun je bijna niet om de nationale voorliefde voor eigeel en bolacha maria (maria biscuitjes) heen! Zo zijn die biscuitjes ook het hoofdbestanddeel van deze Queijadas de Bolacha Maria.
Ik heb deze biscuitjes dan ook standaard in huis. Niet om zo te eten, maar ze komen veel terug in Portugese recepten. Je kunt er echt alle kanten mee op! Neem maar eens een kijkje bij de eerdere reepten met bolacha maria die ik al deelde. De andere rol die ik heb liggen heeft ook al een bestemming, daarover later meer. 😉
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!

















