Queijadas

Queijadas de Sintra zijn een van de meest traditionele Portugese gebakjes. Tegenwoordig zijn er allerlei varianten, met bijvoorbeeld sinaasappel, melk, wortel, chocolade of amandel. Het recept van vandaag is voor de originele queijada. Simpel te maken, met maar een paar ingrediënten. De bekendste zijn de queijadas da Madeira, queijadas de Sintra, queijadas de Oeiras en de queijadas de Évora. Dus ben je in een van die plaatsten, proef er dan zeker eentje!

Ingrediënten

1 1/2 kilo quejio fresco
500 gram suiker
10 eidooiers
1/2 eetlepel kaneel
1 cup bloem
3/4 cup water
1/2 theelepel zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bloem samen met het zout en het water in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Zodra het deeg de juiste consistentie heeft rol je het uit tot een zeer dunne plak. Hier steek je vervolgens rondjes uit die de basis van je gebakje vormen. Vouw de deegrondjes tot ronde bakjes of gebruik bijvoorbeeld cupcake vormpjes om het deeg in te doen.

In een andere kom meng je de suiker, queijo fresco, kaneel en eidooiers goed door elkaar. Dit vormt de vulling voor de taartjes. Schep voorzichtig de vulling in de deegbakjes. Bak op een vel bakpapier (of in de cupcake vormpjes) tot de vulling gaar maar nog steeds zacht is. Dit zal ergens tussen de vijf en tien minuten duren, afhankelijk van je oven, dus houd ze in de gaten. Haal uit de oven en strooi er wat kaneel over. Eenmaal afgekoeld zijn ze nog steeds erg lekker!

Bom apetite!

Je kunt de Queijo Fresco eventueel ook online bestellen in plaats van zelf maken, gemak dient de mens nietwaar?!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.