Recept: Queijo de Ovelha Gratinado

In Portugal gebruiken ze meestal queijo de ovelha curado (amanteigado) om in de oven klaar te maken. Vooral in de Alentejo is dit iets dat je regelmatig tegenkomt op de menukaart. Ze hebben hier volop keus aan lekkere regionale kaasjes namelijk. Daarnaast worden de meeste kaasjes in Portugal aan de lucht gedroogd, waardoor er een soort natuurlijke korst ontstaat. Wat ze uitermate geschikt maakt om te verwarmen.

Queijo de Ovelha Gratinado

Ik ben een echte kaasliefhebber en word dan ook erg blij van alle heerlijke kaasjes in Portugal. Staat dit op de menukaart, dan bestel ik het standaard. Zo lekker! En aangezien wij altijd met een koffer vol kaas weer naar huis vliegen, is het thuis ook makkelijk eens te maken.

Queijo de Ovelha Gratinado

Queijo de Ovelha Gratinado

Recept door Saudades de Portugal
0.0 van 0 Stemmen

Reken één kaasje per persoon.

Categorie: » Petiscos & SalgadosKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Simpel
Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

1

minuut
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

10

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 queijo de ovelha curado (amanteigado)

  • olijfolie

  • oregano

Bereiding

  • Haal je kaasje tijdig uit de koelkast, zodat hij een beetje op temperatuur kan komen.
  • Verwarm je oven voor op 180°C graden.
  • Plaats je kaasje in een ovenvast schaaltje en besprenkel met een beetje (goede) olijfolie. Zet in de oven totdat hij mooi gesmolten is.
  • Haal uit de oven en strooi er wat gedroogde (Portugese) oregano over.
  • Serveer direct, bij voorkeur met Tiborna Alentejana. Maar ook toastjes of crackertjes werken prima.

    Queijo de Ovelha Gratinado
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Je kunt de oregano zowel voor als na het bakken over het kaasje strooien.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!